150-vuotiaaksi kahvikupin hinnalla päivässä? Tutkijat toivovat lääkkeensä olevan markkinoilla viiden vuoden sisällä

1:35

Tutkimusryhmä toivoo lääkkeen olevan markkinoilla viiden vuoden sisällä, uutisoi brittilehti Daily Mail.

Videolla ravitsemusterapeutti kertoo ikäihmisten proteiinintarpeesta.

Harvardin yliopiston professori David Sinclair sekä australialaisen New South Walesin yliopiston tutkijat uskovat kehitelleensä lääkkeen, joka uudelleenohjelmoi solujen toimintaa ja mahdollistaa elämisen jopa 150-vuotiaaksi.

Sinclarin mukaan tekniikka voisi mahdollistaa ihmiselinten uudistamisessa ja jopa auttaa halvaantuneita jälleen liikkumaan. Ihmisillä lääkettä aletaan testaamaan kahden vuoden sisällä. Tällä hetkellä tutkijoiden arviot perustuvat hiirikokeisiin.

Sinclar toivoo, että lääke on markkinoilla viiden vuoden sisällä ja maksaisi kahvikupillisen verran päivässä.

Muutoksia solutasolla 

Lääkkeen teho perustuu nikotiiniamidiadeniinidinukleotidiin (NAD+) vaikuttamiseen. NAD+ on kaikissa soluissa elävä orgaaninen molekyyli, joka toimii osana kehon ikääntymistä.

Aiemmassa Harvard Medical Schoolin tutkimuksessa huomattiin, että kun solussa on runsaasti NAD+-molekyylejä, DNAa:ta korjaava aine toimii parhaiten ja pitää kehon nuorena.

Tutkimustulokset pitää vahvistaa 

Sinclair kertoo kokeilleensa itse lääkettä hyvin tuloksin: Sinclarin mukaan hänen biologinen ikänsä on pudonnut 24 vuodella lääkkeen ottamisen jälkeen. Professori kertoo myös lääkettä kokeilleesta 79-vuotiaasta isästään, joka on hoidon jälkeen harrastanut koskenlaskua ja patikointia. Lääkkeen kerrotaan myös palauttaneen Sinclairin sukulaisnaisen hedelmällisyyden nelikymppisenä ilmenneen menopaussin jälkeen.

Harvard Medical Schoolista kuitenkin muistutetaan, että tutkimustulokset tulee vielä varmistaa tieteellisellä vertaisarvioinnilla.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja