15.6. Poronpaistipihvi ja porotartar

Poronpaistipihvi

  • 600 g poronpaistia
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • 100 g voita
  • 1 rkl katajanmarjaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 bataatti
  • 2 sipulia
  • suolaa

Sivele poronpaistista leikattuihin pihveihin ohut kerros öljyä ja grillaa kuumalla grillillä, nopeasti mediumiksi. Anna lihan vetäytyä folion suojassa ja leikkaa pihvi muutamiksi paloiksi. Tarjoa lisäksi katajanmarja-valkosipulivoita ja bataattiröstiä.

Aloita työskentely lisäkkeistä. Murskaa katajanmarja ja valkosipuli mahdollisimman sileäksi. Sekoita murska ja pehmennyt voi keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia.

Raasta kuorittu bataatti ja mausta raaste suolalla. Anna suolan imeä nestettä raasteesta ja sekoita mukaan pienennetty sipuli. Purista seoksesta tiukkoja palloja, jolloin nestettä lähtee pois ja painele pallot sitten pihvimäisiksi. Kypsennä grillitasolla useita kertoja käännellen.

Hiillostettu porotartar

  • 400 g poronpaistia
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1 keskikokoinen etikkapunajuuri
  • 1 suolakurkku
  • 2 sipulia
  • 3 rkl kaprista
  • suolaa
  • pippuria
  • vaaleaaleipää

Leikkaa poronlihasta pienen pientä kuutiota ja mausta se kevyesti suolalla ja pippurilla. Leikkaa myös sipuli aivan pieneksi hakkeeksi ja sekoita porohakkeen joukkoon. Muotoile lihasta parin sentin paksuisia pihvejä ja nosta ne viileään odottamaan.

Leikkaa punajuuri ja suolakurkku pikku kuutioiksi ja asettele lautasille ryhmittäin.

Kuumenna grilli erittäin kuumaksi ja öljyä pihvien pinta. Aseta öljyinen puoli grilliritilän päälle niin, että öljy hiukan leimahtaa ja pintaan tulee hiillostetun maku. Paahda leipäviipaleita grillillä ja nosta yhdeltä puolelta hiillostettu pihvi leivän päälle. Erottele pihvin päälle vielä keltuainen ja tarjoa heti.

Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat