Palsternakka-perunasosekeittoa
---
Ankkaa hapankaalipedillä
---
Vadelmia ja Portteri-sabayon
Palsternakka-perunasosekeitto
200 g kuorittua palsternakkaa
100 g kuorittua perunaa
pieni sipuli kuutioituna
pätkä purjon valkeaa vartta
1 kpl kasvisliemikuutio
0,8 l vettä
1 dl ruokakermaa
0,5 dl olutta tai pilsneriä
koristeluun:
tuoretta tomaattia kuutioina ja ruohosipulia
1. Kuutioi juurekset ja leikkaa purjo renkaiksi ja kuullota kasvikset voinokareessa kattilassa.
2. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja keitä kypsiksi, lisää kerma ja soseuta.
3. Kiehauta keitto ja lisää suolaa tarvittaessa.
4. Mausta oluella ja koristele tuoreilla tomaattikuutioilla ja ruohosipulilla
Ankkaa hapankaalipedillä
2 kpl ankanrintaa tai 4 ankan- tai broilerin kopireisipalaa