Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

14.3.2002 Viikonlopun menu, mm. palsternakka-perunasosekeittoa sekä ankkaa hapankaalipedillä

Julkaistu 13.03.2002 16:19

Palsternakka-perunasosekeittoa
---
Ankkaa hapankaalipedillä
---
Vadelmia ja Portteri-sabayon

Palsternakka-perunasosekeitto


200 g kuorittua palsternakkaa
100 g kuorittua perunaa
pieni sipuli kuutioituna
pätkä purjon valkeaa vartta
1 kpl kasvisliemikuutio
0,8 l vettä
1 dl ruokakermaa
0,5 dl olutta tai pilsneriä

koristeluun:

tuoretta tomaattia kuutioina ja ruohosipulia

1. Kuutioi juurekset ja leikkaa purjo renkaiksi ja kuullota kasvikset voinokareessa kattilassa.
2. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja keitä kypsiksi, lisää kerma ja soseuta.
3. Kiehauta keitto ja lisää suolaa tarvittaessa.
4. Mausta oluella ja koristele tuoreilla tomaattikuutioilla ja ruohosipulilla

Ankkaa hapankaalipedillä

2 kpl ankanrintaa tai 4 ankan- tai broilerin kopireisipalaa


suolaa ja pippuria

garam masala tai kiinalaista 5 -maustetta tai pippuria

1.Viillä ankanrintaan rasvspuolelle viiltoja noin 1 cm välein puoleen väliin rasvakerrosta Laita ankanfilee pannulle nahkapuoli alaspäin ja lisää lämpöä vähitellen ( tämä irrottaa rasvan nahan ja lihan välistä). Kaada rasva välillä pois pannulta niin pinnasta tulee rapeampi. Mausta lihapuoli ja paista sitä 2-3 min. omassa rasvassaan
2. Nosta filee nahkapuoli ylöspäin hapankaalipedille ja paista 180 asteessa noin 12 min. Kääri ankkapalat folioon ja anna rauhoittua noin 10 min. Viipaloi ankka ja nosta takaisin hapankaalipedille Jos käytät broilerin- tai ankan koipireisipaloja, nosta ne maustettuina vähän aikaa padassa hautuneen hapankaalin päälle ja työnnä pata uuniin alimmalle ritilätasolle ja kypsennä 150-175 asteessa 2-3 tuntia.

Oluella maustettu hapankaali


800 g hapankaalia
1 sipuli
1-2 porkkanaa
tilkka öljyä
(1 kpl lihaliemikuutio)
vähän hunajaa
1 tl kuminaa
1 pullo olutta

1. Viipaloi sipuli ja porkkana ja kuullota ne hapankaalin kanssa pienessä määrässä öljyä padassa.
2. Lisää loput aineet.
3. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut melkein kokonaan, jos käytät ankanrintaa. Jos valitset broilerin- tai ankankoivet, hauduta kaalia hetken aikaa ja nosta koivet hapankaalin päälle ja anna hautua uunissa kypsäksi.

Vadelmia ja Portteri-sabayon

0,5 l suomalaisia vadelmia tai mansikoita
muutama keksi

1. Murenna lasin pohjalle keksinmuruja (kaura, digestive tms.)
2. Lisää kohmeiset tai tuoreet vadelmat lasiin.

Portteri-sabayon

3 keltuaista
100 g hienoa sokeria
1 dl Portteria

1. Vatkaa keltuaiset pyöreäpohjaisessa kulhossa ilmaviksi. Vatkaa mukaan vähin erin sokeri. Jatka vatkaamista lisäten olut ohuena nauhana.
2. Kuumenna vaahtoa mikroaaltouunissa minuutin ajan. Sekoita kevyesti ja kuumenna mikrossa puoli minuuttia. Sekoita uudelleen ja kuumenna vielä puoli minuuttia.
3. Vatkaa seos kylmäksi ja kaada sabayon marjojen ja keksin murujen päälle.

Lisää aiheesta:

Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaaRuokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomioKolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?

  • 08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa

  • 06:49
    Vatsavaivat

    Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomio

  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä