13 senttiä ja rapiat – jättitutkimus selvitti peniksen keskivertomitan

Uusi, laaja tutkimus auttaa miehiä, jotka ovat huolissaan peniksensä koosta.

Ikiaikainen kysymys siitä, onko koolla väliä ja mikä tuo oikea koko on, on jälleen tapetilla. Laaja brittitutkimus selvitti, mikä on peniksen keskivertokoko.

Tutkimuksen taustana käytettiin 17 julkaistua selvitystä ja 15 000 miestä, joiden peniksen terveydenhuollon ammattilainen on mitannut.

Mitä tutkimuksessa selvisi?

Keskivertomitat olivat:

  • Penis rentona 9,16 cm
  • Penis rentona, mutta venytettynä 13,24 cm
  • Penis erektiossa 13,12 cm
  • Peniksen ympärysmitta rentona 9,31 cm
  • Peniksen ympärysmitta erektiossa 11,66 cm

Tutkija David Vealen mukaan tutkimus auttaa monia miehiä, jotka ovat huolissaan peniksensä koosta.

– Kyseessä on salailtu ongelma. Miehet etsivät Internetistä ratkaisuja, kuten rasvoja, rohtoja, peniksenpidentimiä tai tietoa leikkauksista, kuvasi Veale Lontoon King's Collegesta.

Selvityksen mukaan rento, mutta venytetty penis antaa hyvän kuvan elimen koosta myös erektiossa. Vaikka urbaanit legendat kertovat muuta, tutkijat eivät löytäneet yhteyttä esimerkiksi jalan koon ja peniksen koon välillä.

Ja entäs se toinen kysymys: onko koolla väliä?

Kyllä ja ei.

Vuoden 2006 selvitys paljasti, että heteronaisista 85 prosenttia oli tyytyväinen kumppaninsa peniksen kokoon. Miehet eivät olleet aivan yhtä onnellisia: heistä 55 prosenttia oli tyytyväisiä oman peniksensä kokoon. Tutkijoiden mukaan tulos voisi olla erilainen, jos mukana olisi seksuaalivähemmistöjen edustajia.

Vuoden 2013 selvityksessä taas havaittiin, että peniksen koon lisäksi naisten viehättymiseen vaikuttaa miehen kehon muoto ja pituus. Selvityksessä naisia viehättivät harteikkaat, kapealanteiset miehet. Lyhemmät miehet koettiin vähemmän viehkeinä, vaikka heillä olisi ollut suuri penis.

Pituus ja peniksen koko vaikuttivat myös toisiinsa. Esimerkiksi 185-senttistä miestä, jolla oli seitsemän senttiä pitkä penis, pidettiin keskivertokomeana. Jos mies oli 170 senttiä pitkä, hän tarvitsi 11-senttisen peniksen päästäkseen samaan arvioon.

Miehille peniksen koko on tärkeä. Erään tutkimuksen osallistujista 50 prosenttia uskoi, että alle keskiarvon mittainen penis on viallinen tai epänormaali, vaikka näin ei ole. Tohtori Veale toivookin, että nyt julkaistun tutkimuksen tulokset auttavat lääkäreitä vakuuttamaan potilailleen, ettei heissä ole mitään vikaa.

Tutkimus julkaistiin BJU International -lehdessä. Siitä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lähteet:

Lue myös:

    Uusimmat