13.4. Lampaankyljykset, valkosipuli-kasvisvuoka ja marenki-sitruunarahkakakku

Lampaankyljykset

  • 12 lampaankyljystä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 ruukku timjamia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Murskaa pinjansiemenet, timjami, suola, pippuri ja oliiviöljy tahnaksi. Sivele lampaankyljykset tahnalla ja grillaa uunissa grillivastuksen alla noin 10 min. Tarjoile valkosipuli-kasvisvuoan kanssa.

Valkosipuli-kasvisvuoka

  • 8 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • n. 10 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Viipaloi perunat ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös valkosipulinkynnet. Voitele pienet annosvuoat ja kokoa vuorotellen peruna- ja porkkanaviipaleita, valkosipulia, öljyä ja mausteita vuokaan. Paina vihannekset tiivisti vuokaan ja paista 200 asteessa noin 45-60 min.

Marenki-sitruunarahkakakku

  • 1 valmis marenkilevy
  • 2 prk sitruunarahkaa
  • hedelmiä koristeeksi esim. kiivihedelmää ja passionhedelmiä

Kaada rahka valmiin marenkikiekon päälle ja koristele kiivihedelmän siivuilla ja lusikoi passionhedelmän hedelmälihaa rahkan päälle. Tarjoile heti.

Lue myös:

    Uusimmat