13.3.2002 Omenainen silakkavuoka ja perunapannari

600 g silakkafileitä
1 prk (80-100 g) anjovisfileitä
1 sipuli
1 hapahko omena
1-2 etikkapunajuurta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
tilliä
2 dl ruokakermaa tai vastaavaa

1. Kuori ja kuutioi omena ja sipuli. Kuutioi etikkapunajuuret.
2. Ripottele silakkafileille suolaa ja mustapippuria.
3. Sipaise uunivuoka öljyllä. Levitä pohjalle sipulisilppu, niiden päälle puolet omena- ja etikkapunajuurikuutioista.
4. Rullaa silakkafileet tai taita ne kahtia ja nosta päälle. Ripottele sekaan silputtu anjovis ja hienonnettua tilliä.
5. Ripottele loput omena- ja punajuurikuutiot päällimmäiseksi ja kaada kerma vuokaan. Ravistele kevyesti.
6. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin ½ tuntia. Maistuu sekä kuumana että kylmänä. Tarjoa silakat perunapannarin tai keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kera. Halutessasi (punajuuri värjää silakkavuoan punertavaksi) voit tarjota punajuuren kylmänä erikseen salaatin kanssa. Ruokaa odotellessa maistuvat esim. lanttu- ja/tai porkkanasuikaleet.

Perunapannari


3 dl maitoa
1,5 dl sämpyläjauhoja
1-2 munaa
0,5 tl suolaa
3-4 keitettyä perunaa
puolikas purjo
yrttisekoitusta

1. Vispilöi jauhot maidon joukkoon ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
2. Kuutioi perunat ja leikkaa huuhdottu purjo ohuiksi suikaleiksi.
3. Vatkaa munat ja suola taikinan joukkoon ja kaada taikina voideltuun vuokaan tai pieneen uunipannuun.
4. Ripottele perunakuutiot ja purjosilppu sekä yrtit päälle ja paista uunissa joko yhtä aikaa silakoiden kanssa tai niiden jälkeen 225 asteessa 20-30 vuoan materiaalista riippuen.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat