Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

13.2.2003 Ostereita, simpukoita ja jättikatkaravunpyrstöjä

Äyriäisvati
ÄyriäisvatiCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 17.02.2003 10:39

Vieraana Arvo Kokkonen kertomassa simpukoiden, ostereiden ja jättiläiskatkaravun pystöistä ja niiden käytöstä. Lisätietoa löydät www.arvokokkonen.fi -sivuilta.

Gratinoidut ostereita tai pakastevihersimpukoita kuoressa

2-4 tuoretta osteria kuoressa tai pakastevihersimpukkaa/ ruokailija

Gratinoituja vihersimpukoita
Gratinoituja vihersimpukoitaCopyright MTV Oy 2003

1) sinihomejuustoa
2) pestokastiketta
3) leivänmurutäyte: vähän kuivahtaneita vaalean leivän muruja, nokare voita tai vähän öljyä, puserrettua valkosipulia, hienonnettua persiljaa, mustapippuria, parmesaani- tai muuta juustoraastetta
Sekoita keskenään kolmostäytteen aineet.

1. Levitä uunivuokaan/pellille karkeaa suolaa tai rutista alumiinifoliosta tukipalasia. Nosta avatut osterit (katso osterien käsittely alla olevasta ohjeesta) tai simpukanpuolikat vuokaan niin, että ne pysyvät tasapainossa.
2. Lisää jokaisen päälle haluamaasi kuorrutusainetta; pieni viipale tai vähän murustettua sinihomejuustoa, pestokastiketta tai nokare leivänmurutäytettä.
3. Kypsennä 200-250 asteessa 5-7 min. tai kunnes kuorrutus saa väriä uunin yläosassa tai grillivastuksen alla. Tarjoa heti kuumina esim. alkupalana.

Energia: 0,34 MJ / 80 kcal
Prot. 6 g, hh 0,4 g, ra. 6 g

Energia: 0,53 MJ / 130 kcal
Prot. 2 g, hh 1 g, ra. 13 g

Energia: 0,4 MJ / 95 kcal
Prot. 6 g, hh 7 g, ra. 5 g

Osterit Rockefellerin tapaan

(6 hengelle)

avattuja ostereitaavattuja ostereitaCopyright Alma Media Oyj 2001, Copyright

48 osteria
100 g voita
8 viipaletta pekonia
3 rkl silputtua persiljaa
3 rkl silputtua kevätsipulia
½ rkl suolaa
3 rkl silputtuja sellerinlehtiä
6 rkl kuivaa leipää murusina
tabascoa
ripaus valkopippuria

pinnalle:

parmesaaniraastetta

lopuksi:

1 rkl Pernodia tai Pastista (aniksen makuisia)

Harjaa osterit puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla.Kopauta ostereita ja heitä kaikki ne pois, jotka eivät sulkeudu. Laita osterit astiapyyhkeen päälle kupera puoli alaspäin. Leikkaa osteri auki sivuja pitkin ja poista ylimääräiset jäänteet. Laita osterit uunipellille leivinpaperin päälle, jonka päälle on levitetty karkeaa merisuolaa tai merisuola-hiutaleita. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista pekoniviipaleet. Leikkaa pieniksi paloiksi. Lisää pannulle persilja, kevätsipuli, suola, sellerinlehdet ja leivänmurut. Paista miedolla lämmöllä, koko ajan sekoitellen.Mausta seos tabascolla ja valkopippurilla. Nosta täytettä jokaisen osterin päälle ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista ostereita uunin ylätasolla 250 asteessa, kunnes täyte kuplii ja on kauniin vaalean ruskeaa.Tarjoa lautasilta suolan päälle aseteltuina ja kaada muutama pisara esim. Pernodia jokaisen osterin päälle juuri ennen tarjoilua.

Energia: 0,5 MJ / 118 kcal
Prot. 5 g, hh 3 g, ra. 10 g

Gambas Al Ajillo

Kuva: Arvo Kokkonen OyKuva: Arvo Kokkonen OyKuva: Arvo Kokkonen Oy

1 kg kuorittuja raakoja jättikatkarapuja
valkosipulia
suolaa
chilipippuria
1 dl oliiviöljyä

Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Freesaa silputut valkosipulit öljyssä. Lisää katkaravut ja pyörittele muutaman minuutin ajan. Mausta lopuksi suolalla ja chilillä. Tarjoa lisäksi patonkia.

Energia: 0,88 MJ / 210 kcal
Prot. 26 g, hh 2 g, ra. 11 g

Dippipyrstöt

kypsiä (pyrstön kuorta mukana) jättikatkaravunpyrstöjä
oliiviöljyä
valkosipulia
chiliä
vähän suolaa
1. Kaada pienen ( pyrstöjen määrästä kiinni) kasarin pohjalle vähän oliiviöljyä. Lisää silputtua tai puserrettua valkosipulia ja kuullota hetki.
2. Kaada joukkoon ravunpyrstöt. Kuumenna vain hetki, mausta chilillä ja suolaripauksella ja tarjoa samantien. Jos kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä kuumentaa liian pitkään ne sitkistyvät. Tarjoa pyrstöt esim. salaatti- tai sahramiriisiriisipedillä.

- Toim. Kati Nappa



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lisää aiheesta:

Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • 16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • 16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta