12 evakuoitiin öisessä kerrostalopalossa Oulussa

Oulun keskustassa Tarkka-ampujankadulla sijaitsevassa kerrostalossa syttyi torstain ja perjantain välisenä yönä tulipalo, kertoo Oulu-Koillismaan pelastuslaitos.

Talon kolmannessa kerroksessa palaneesta asunnosta pelastettiin yksi ihminen, joka vietiin sairaalaan.

Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan eikä siitä aiheutunut leviämisvaaraa, kertoo Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen palomestari Kimmo Virkkala STT:lle.

Huoneisto, josta palo sai alkunsa, kärsi merkittävät palo- ja savukaasuvahingot. Myös kiinteistön porraskäytävään ja yläpuolisiin asuntoihin kulkeutui nokea ja savua.

Hälytys palosta tuli hieman ennen puoltayötä.

– Sellainen määrä pelastusyksiköitä oli paikalla, että siinä talonyhtiössä ei varmasti nukkunut yksikään, Virkkaa toteaa.

Savukaasua rappukäytävässä

Kerrostalosta evakuoitiin palomestari Virkkalan mukaan kaikkiaan 12 ihmistä.

– Osa heistä tuli ikävä kyllä omatoimisesti ulos asunnoistaan porraskäytävään, loput evakuoitiin pelastuslaitoksen toimesta, Virkkala sanoo.

Vaikka palo saatiin nopeasti hallintaan, oli suurin vaaranpaikka muille asukkaille porraskäytävään purkautunut savukaasu. Virkkala muistuttaakin, että tulipalon sattuessa kerrostalossa olisi muiden kuin palohuoneiston asukkaiden turvallisinta pysytellä omien oviensa takana siihen asti, että pelastushenkilökunta tulee apuun.

Evakuoiduilla asukkailla ei ollut tarvetta sosiaalitoimen järjestämälle hätämajoitukselle.

Lue myös:

    Uusimmat