12.9. Broileripullat ja papu-persikkasalaatti

  • 500 g broilerinjauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sambal oelek -tahnaa (tai tujua chilitahnaa)
  • 3 rkl raastettua inkivääriä
  • 250 g pakaste- tai säilykemaissia
  • 1 dl cashewpähkinöitä (myös muut pähkinät tai mantelit käyvät)
  • Kuorrutukseen: 2-3 dl rosoisesti hakattuja cashewpähkinöitä
  • Ruokaöljyä paistamiseen

Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella kaikki muut ainekset paitse broilerinjauheliha. Sekoita tahna jauhelihan joukkoon ja pyöritä taikinasta pieniä pullia. Murskaa cashewpähkinät rosoiseksi ja kieritä pullat pähkinärouheessa. Paista pullat öljytyllä pannulla kannen alla kypsiksi.

Papu-persikka salaatti

  • 1 pieni purkki säilykepersikoita
  • 500 g mustia papuja (tölkistä tai itse keitettyjä)
  • 3 hienonnettua jalopenoa
  • 3 limetin mehu ja raastettu kuori
  • rapeaa salaattia
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria

Kuutioi persikat ja revi salaatti. Sekoita kaikki ainekset ja tee salaatille kastike viinietikasta, öljystä ja mausteista.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat