11-vuotias poika jahtaa maailmanennätystä – toteutumiseen vierähtäisi yli 50 vuotta

11-vuotias skotlantilaispoika Seb Jellema juoksee joka päivä saadakseen nimiinsä maailmanennätyksen. Sen saavuttamiseksi hänen täytyy kuitenkin jatkaa uurastustaan 62-vuotiaaksi saakka, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Seb Jellema innostui kuultuaan englantilaisen Ron Hillin maailmanennätyksestä. Hill juoksi aikanaan joka päivä 52 vuoden ja 39 päivän ajan ja teki näin maailmanennätyksen.

Seb päätti, että hän haluaisi ennätyksen vuonna 2021 kuolleelta Hilliltä aikanaan nimiinsä. Skotlantilaispoika on viime tammikuusta lähtien juossut joka päivä vähintään kolme kilometriä – juoksemista on kuulunut yhtä lailla koulumatkoille ja lomille.

Seb on urakassaan kuvainnollisesti alkumetreillä. ME vaatisi, että Seb juoksisi joka päivä vuoden 2075 alkuun saakka. Hän olisi tuolloin 62-vuotias.

– Olen aloittanut 16 vuotta nuorempana kuin Ron aloitti, joten toivon, että minun on mahdollista päihittää hänen ennätyksensä. Minulla on unelma, Seb sanoi.

– Vaikeinta on tähän mennessä ollut, kun olin marraskuussa sairaana ja minun piti alati nousta sängystä juoksemaan.

Seb kertoi, että häntä huimasi, mutta häntä kannustettiin jatkamaan eikä hän halunnut urakkansa keskeytyvän.

Ja tosiaan, ME-yrityksessä ei saa armoa, vaikka terveydentila olisi mikä. Ron Hill juoksi aikanaan lääkärin määräystä vastaan, kun hänen rintalastansa oli mennyt poikki onnettomuudessa vuonna 1993. Jalkaleikkauksen jälkeen hän paineli jalka kipsissä.

"Niin sekaisin hän on"

Nyt lenkkipolulle! Miten maratonille voisi valmistautua? 7:26
Katso myös: voiko tavis päästä sisään juoksemiseen ja ryhtyä jopa maratoonariksi?

Juoksu-urakallaan rahaa hyväntekeväisyyteenkin kerännyt Seb oli 20. joulukuuta julkaistun BBC:n artikkelin mukaan juossut pisimmillään 24 kilometriä. Se tapahtui hänen syntymäpäivänään elokuussa Edinburghissa.

– Hän juoksi sen ja hänellä oli sen jälkeen syntymäpäiväjuhlansa. Niin sekaisin hän on, Sebin äiti Claire Jellema virkkoi.

Äiti korosti, ettei perhe ole painostanut Sebiä yritykseensä. Äidin mukaan poika on vain todella sitoutunut. Juoksunsa Strava-sovelluksella tallentanut poika juoksi myös muun muassa Ranskassa kesällä paahtavassa kuumuudessa, vaikkei ollut pystyä hengittämäänkään. 

Lue myös:

    Uusimmat