11-vuotiaan poliisikoira Saulin viimeinen palvelus? Jäljitti tummiin pukeutuneet murtovarkaat – "Voi hyvin olla, että tämä oli Saulin viimeinen keikka"

Poliisikoiran ohjaaminen on työ, harrastus ja elämäntapa 1:23
Video: Poliisikoiran ohjaaminen on työ, harrastus ja elämäntapa – "Minulle ei ole vieläkään selvää kuvaa siitä, mihin kaikkeen se hajuaisti kykenee"

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa kansalaisten ja kohta eläköityvän poliisikoiran erinomaisesta yhteistoiminnasta.

Espoossa sijaitsevassa toimistokontissa oli havaittu jotain sinne kuulumatonta – kaksi tummiin pukeutunutta miestä.

Asiasta tehtiin nopeasti ilmoitus poliisille, joka lähti jäljittämään voroja poliisikoira Saulin kanssa.

Murtomiehet, jotka olivat rikkoneet kontin ikkunan sen takapuolelta, saatiin kiinni noin 500 metrin päästä. Kiinniottohetkellä he olivat piilottamassa vaatteitaan ja hautaamassa viemäänsä omaisuutta maahan.

– Tämä juttu on hyvä esimerkki siitä, miten kansalaiset ja poliisi koirien avulla voivat tehdä hyvää yhteistyötä, tutkinnanjohtaja Tero Tonteri kommentoi poliisitiedotteessa.

"Hienoa, että uran loppumetreillä tuli näin hieno onnistuminen"

Mieskaksikon hallusta löytyi puhelimia, makeisia, korttimaksupääte ja vähäisiä määriä käteistä. Lisäksi kontista oli viety kuorma-auton avain. Miehet myönsivät syyllistyneensä varkauteen.

Onnistuminen tuli 11-vuotiaalle Sauli-koiralle hyvään paikkaan; karvainen virkamies on pian jäämässä eläkkeelle.

– On hienoa, että uran loppumetreillä tuli näin hieno onnistuminen. Voi hyvin olla, että tämä oli Saulin viimeinen keikka, Saulin ohjaajaMikko Rytkönen tunnelmoi tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat