11.11.2002 Broileripata ja porkkanajuoma

4 broilerin rintaleikettä
1/2 dl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
2 rkl voita
1 dl mustaviinimarjamehua
4 dl kanalientä
2 rosmariininoksaa
2 laakerinlehteä
170 g pekonia
3 punasipulia
3 varsisellerin vartta
terttu tummia viinirypäleitä (noin 20 kpl)

1. Kuori ja lohko sipulit. Pilko pekonit ja suikaleiksi. Paloittele varsisellerit. Ruskista pekonit ja sipulinlohkot pannussa ja kuullota hetki, siirrä pataan.
2. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kierittele broilerinpalat vehnäjauhossa. Ruskista broilerit pannussa voissa, siirrä myös broilerit pataan.
3. Kaada pannuun mehu ja kanaliemi, kuumenna sekoitellen ja kaada pataan.
4. Lisää pataan pilkotut varsisellerit ja mausteet. Hauduta pataa vielä noin 20 minuuttia.
5. Lisää pataan lopuksi viinirypäleet ja kuumenna vielä hetki.

Porkkanajuoma

4 porkkanaa
2 tl inkivääriä raastettuna
4 dl appelsiinimehua
4 dl kookosmaitoa
1/2 tuore chilipalko
1 dl jäämurskaa

1 dl pistaasipähkinöitä
tuoretta korianteria

Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Laita tehosekoittimeen kaikki aineet paitsi pähkinät ja korianteri. Rouhi pähkinät. Kaada juoma laseihin ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Koristele juomat tuoreella korianterilla.

- Toim. Kaisa Torkkeli ja Sonja Blåberg

Lue myös:

    Uusimmat