10-vuotias huippumalli hätkähdyttää: Liian nuori muotialalle!

10-vuotias ranskalaistyttö Thylane Blondeau on saanut muotimaailman polvilleen poseeraamalla lehtien kansissa ja huippumuotia edustavissa kuvissa. Onko 10-vuotias liian nuori muotialalle?

Ranskalaisen jalkapalloilijan Patrick Blondeaun ja näyttelijän ja tv-kasvon Véronika Loubryn 10-vuotias tytär Thylane Lena-Rose Blondeau on saanut muotimaailman polvilleen. Vasta varhaisteini-ikää viettävä nuori kaunotar on ehtinyt poseerata jo esimerkiksi lapsille suunnatun Voguen kannessa ja lukemattomissa huippumuotia edustavissa kuvissa. Vaikuttavan portfolion kerännyttä nuorta mallitähteä on ehditty vertaamaan 60-luvun seksisymboliin Brigitte Bardotiin, joka nähtiin jo 15-vuotiaana Elle-lehdessä.

Blondeaun suosio ei kuitenkaan ole yksiselitteistä, vaan erityisesti englantilaisten tunteita on kuumentanut ranskalaisessa Cadeaux-lehdessä neitokaisesta nähdyt kuvat, joissa tyttö esiintyy raskaissa meikeissä, korkokengissä ja avarakauluksisessa mekossa. Lapsitähteä edustavalle mallitoimistolle on jo ehditty antaa ukaaseita yli hilseen menevistä kuvista.

Blondeaun seksualisoitujen kuvien pelätään vaikuttavan nuoren mallin henkiseen tasapainoon, ja hänen ei uskota voivan viettää viatonta lapsuuttaan. Englantilainen psykologi Emma Gray kritisoi kuvia ja painottaa, että lasten tulisi saada viettää onnellista ja turvattua lapsuutta kasvaakseen tasapainoisiksi aikuisiksi.

Blondeaun lisäksi myös nuoret näyttelijättäret Elle Fanning, 13, ja Hailee Steinfeld, 14, ovat esiintyneet muotikuvissa eri merkkien edustajina. Fanning nähdään Marc Jacobsin kampanjassa, Steinfeld taas Miu Miun kuvissa.

Onko 10-vuotias liian nuori malliksi? Kommentoi!


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock.com, Getty Images

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja