10 parasta hyötyliikuntaa kesälle: Näin paljon kaloreita poltat puutarhahommissa ja pihapeleissä

Kesällä urheilusta ei tarvitse turhaan stressata, sillä kaloreita palaa helposti hauskojen kesätekemisten parissa. Älä jää riippumattoon loikoilemaan, vaan muista harrastaa näitä kesäliikuntoja ahkerasti!

1. Pelaa rantalentopalloa

Rantalentopallo on tehokas keino polttaa kaloreita ja pitää samalla vähän hauskaa. Liikkuminen on raskaampaa hiekassa, joten kalorit palavat kuin itsestään. Lisäksi rusketut samalla ihan yhtä tehokkaasti kuin pyyhkeen päällä makoilemalla.

Kesälajien kalorinkulutus, 1h:

Rantalentopallo n. 440 kcal

Puutarhurintyö n. 220 kcal

Tennis n. 400 kcal

Pyöräily n. 200 kcal

Frisbeepeli n. 165 kcal

Rullaluistelu yli 500 kcal

Rintauinti n. 300 kcal

Vaellus n. 300 kcal

Melonta n. 160 kcal

Pihapelit n. 150-200 kcal

Lähde: Laskurini.fi 

Muista myös, että lentopallon on tarkoitus olla hauskaa.Et tarvitse mitään erityisiä pelitaitoja pelataksesi lentistä.

Puolen tunnin peli kuluttaa noin 220 kilokaloria.

2. Puutarhurintyö

Puutarhanhoito muuttuu mukavammaksi, kun ajattelet, miten paljon kaloreita puuha kuluttaa. Puutarhanhoito on yllättävän tehokasta hyötyliikuntaa.

Painu siis tonkimaan multaa ja istuttamaan taimia pihamaallesi.  Lisähyötynä saat maukasta syötävää suoraan kotipuutarhastasi. Suosittelemme istuttamaan yrttejä, kevätsipulia, porkkanaa ja muita juureksia, jos mahdollista.

Tunnin ahkera puutarhurintyö kuluttaa noin 220 kilokaloria.

3. Tennis

Tennis on mainiota liikuntaa kesähelteillä. Jos lajin alkeet eivät ole hallussa, suuntaa vaikka viikon peruskurssille. Tennis on todella hauska yhteispeli vaikka pariskunnille.

Tennis kuluttaa jopa 400 kilokaloria tunnissa.

4. Pyöräily

Jätä autonavaimet tänä kesänä kotiin aina kun mahdollista. Pyöräily on paljon hauskempaa ja liikunnallisempaa. Pakkaa rantapyyhe ja eväät tukevaan selkäreppuun, pistä kypärä päähän ja pyöräile määränpäähäsi. Pyöräily on hyvä harrastus myös koko perheelle. Kouluikäiset lapset voivat mainiosti pyöräillä mukana muutaman kilometrin matkoja. Pyöräilkää turvallisia reittejä ja jonomuodostelmassa, jotta huomaatte, jos pienemmät ovat jäämässä jälkeen.

Kevyt pyöräily kuluttaa noin 200 kilokaloria tunnissa.

5. Frisbeen heittely

Pistäkää puistossa frisbeepeli pystyyn. Frisbeen heittely kiinteyttää käsivarsia ja kohottaa kuntoa samalla, kun pidät hauskaa ystäviesi kanssa. Tämä laji ei myöskään vaadi mitään erityisempiä taitoja. Lisäksi laji on puoli-ilmainen. Muovisen perusfrisbeen saa kaupasta parilla eurolla.

Frisbeen heittely kuluttaa noin 165 kilokaloria tunnissa.

6. Rullaluistelu

Kaiva nuoruutesi rullaluistimet esiin kaapista pölyttymästä. Rullaluistelu on yksi tehokkaimmista kalorinpolttajista. Lisäksi se on todella nopea tapa edetä kaupunkiympäristössä. Rullaluistelu rasittaa tasaisesti koko kehoasi. Muista käyttää polvi- kyynärpää- ja käsisuojia sekä tietysti kypärää. Kaatuminen parinkymmenen kilometrin tuntivauhdissa alamäessä ei tunnu erityisen mukavalta ilman asianmukaisia suojia.

Rullaluistelu voi kuluttaa jopa yli 500 kilokaloria tunnissa.

7. Uinti

Pulahda mökkirannasta aamuisin suoraan järveen ja uiskentele puolisen tuntia. Rauhallinenkin uintitahti kuluttaa mukavasti kaloreita ja virkistää mielen.

Puoli tuntia kevyttä rintauintia kuluttaa noin 150 kilokaloria.

8. Vaellus

Pue retkeilyvaatteet päälle, täytä juomapullo ja lähde reippaalle kävelylle lähimaastoon. Raikas luontoilma saa mielen ja kehon pursuamaan onnellisuutta.

Tunnin reipas vaeltelu metsämaastossa kuluttaa ainakin 300 kilokaloria tahdista ja maaston mäkisyydestä riippuen.

9. Melonta

Vuokraa ystävän tai puolison kanssa kajakki ja lähde melontaretkelle. Muutaman kilometrin melominen kuluttaa jo mukavasti kaloreita. Kajakissa on hauskaa jutella samalla. Muista pelastusliivi ja muut suojavarusteet.

Tunnin kevyt melonta kuluttaa noin 160 kilokaloria.

10. Pihapelit

Kesällä on hauskaa pelata petankia, mölkkyä, krokettia tai sulkapalloa. Kaikki aktiviteetit kuluttavat myös grilliherkkujen tuomia kaloreita kehostasi.

Tunnin krokettipeli kuluttaa noin 180 kilokaloria.

Lähde: Health.com

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja