Orgasmi haussa? Näitä seksiasentoja suomalaiset suosivat – muista kuitenkin yksi tärkeä fakta, kun tyydytät naista

Suomalaiset paljastivat kyselytutkimuksessa seksiasennot, joissa orgasmin saavuttaa helpommin.

Kaalimato.comin kyselytutkimus otti selvää suomalaisten suosikkiseksiasennoista. Kaikki tuhat vastaajaa huomioon ottaen, lähes joka neljäs nimesi takaapäin-asennon parhaaksi orgasmin kannalta.

Ajatus takaapäin-asennosta eritoten miesten suosikkina saa kyselytutkimuksen tuloksista kuitenkin vahvistusta, sillä nimenomaan miehistä jopa 33 prosenttia oli tämän niin kutsutun doggy stylen kannalla. Naisista puolestaan 15 prosenttia kertoi pääsevänsä hekuman huipulle parhaiten juuri takaapäin-asennossa.

– Lempiasennot ovat luonnollisesti yksilöllisiä, mutta takaapäin-asennon suuri suosio saattaa johtua ensinnäkin asennon fyysisestä helppoudesta miehelle, kun käsiin ei synny rasitetta ja seksistä voi nauttia sitä myöten rennommin. Toiseksi takaapäin-asennossa näkee myös hyvin oman kumppaninsa, intiimialueet sekä penetraatioliikkeen, jotka saattavat lisätä kiihottumista, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Kyselytutkimuksen toiselle ja kolmannelle sijalle pääsivät perinteinen lähetyssaarnaaja, jonka nimesi suosikikseen 15 prosenttia kaikista vastaajista, sekä paranneltu versio lähetyssaarnaajasta, jossa naisen jalat on esimerkiksi nostettu kumppanin hartioille. Jälkimmäistä asentoa äänesti 14 prosenttia kaikista vastaajista.

Jos lähetyssaarnaaja ja sen eri muunnelmat kiinnostavat, testaa myös tutkitusti tehokasta CAT-tekniikkaa!

Naisten suosikki on lähetyssaarnaaja

Jos doggy style oli miesten suosikki, nimenomaan naisten suosikki oli vähemmän yllättäen klassinen lähetyssaarnaaja. 16 prosenttia naisista nimesi lähetyssaarnaajan omaksi suosikikseen. 

– Usein naiset nauttivat sellaisista asennoista, joissa seksuaaliselle stimulaatiolle herkkä klitoris saa kosketusta joko suulla, sormilla tai seksivälineillä, Lavikainen sanoo.

Lavikainen muistuttaa, että naisilla g-piste sijaitsee emättimen etuseinämässä ja a-piste kohdunkaulan läheisyydessä. Joissain asennoissa penis voi osua juuri näihin kohtiin tuottaen suurta mielihyvää, seksuaaliterapeutti vinkkaa.

– Tyynyn asettaminen selän alle lähetyssaarnaajassa voi auttaa miellyttävän kulman löytämisessä. Perinteisessä lähetyssaarnaajassa ollaan myös kasvokkain ja hyvin lähekkäin, joka on joillekin naisille tärkeä osa seksiä, Lavikainen kertoo.

Muutakin kuin yhdyntää

On syytä kuitenkin muistaa, että yhdyntä ei aina takaa orgasmia. Erityisesti naisille yhdyntäorgasmin saavuttaminen voi olla hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Naista tyydyttäessä onkin hyvä pitää mielessä, että klitoriksen stimuloiminen on varmin keino tuottaa naiselle orgasmi, usein tämä onnistuu helpoimmin suuseksin avulla.

Kyselytutkimuksessa selvisikin, että naisista vajaa viidennes kokee pääsevänsä hekuman huipulle parhaiten jollakin muulla tavalla kuin yhdynnässä.

– Kaikki naiset eivät saavuta emätinorgasmeja, mutta saavuttavat sen klitorista stimuloimalla. Jotkut naiset saavat orgasmin, kun klitorista ja emätintä kiihotetaan yhtä aikaa. Toiset naiset saavat orgasmin jollakin muulla tavoin ja jotkut eivät ole kokeneet sitä koskaan. Orgasmin kokemiseen vaikuttavat monet asiat, mutta myös se, miten tärkeänä nainen pitää omaa nautintoaan, Lavikainen sanoo.

Tutkimuksen mukaan neljä prosenttia suomalaisnaisista ei saa orgasmeja missään asennossa – miehistä vain prosentti.

Riko kangistuneet kaavat

Mikäli seksi päätyy aina omiin vakioasentoihin, voi ennalta-arvattavuus viedä joskus intiimistä hetkestä kiihkoa ja jännityksen tunnetta.

Lähes puolet suomalaisista kertookin kaipaavansa seksielämäänsä lisää monipuolisuutta, ja jopa 42 prosenttia kertoo kangistuvansa petipuuhissaan liikaa vanhoihin kaavoihin. Joka neljäs puolestaan kokeilee säännöllisesti uusia asentoja seksikumppaninsa kanssa.

Lavikainen kehottaa rikkomaan rutiineja esimerkiksi siirtymällä makuuhuoneesta muualle seksiä harrastamaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat