Uniorgasmi on todellinen ilmiö – tämä siitä tulisi tietää: "Jotkut naiset saavat niitä, jotkut eivät"

Kesken unen saatu orgasmi on todellinen ilmiö, joka ei tosin osu kaikkien kohdalle.

Orgasmin saamiseen ei tarvita seksiä tai välineitä – kysy vaikka ihmisiltä, jotka ovat joskus saaneet uniorgasmin!

Kesken unen saatu, spontaani orgasmi on todellinen ilmiö, seksiterapeutti ja naisten orgasmikurssin kehittäjä Vanessa Marin vakuuttaa Huffington Postille.

– Vaikka koemme orgasmin saamisen fyysiset vaikutukset kehossamme, orgasmi on prosessi, joka tapahtuu aivoissa, Marin sanoo.

Fyysisiä vaikutuksia

Vuoden 1983 uniorgasmitutkimuksessa havaittiin, että orgasmi unen aikana nostaa sykettä ja hengitys kiihtyy. Orgasmin tutkiminen laboratorio-oloissa on ylipäätään haastavaa, ja siksi varmoja tutkimustuloksia on vähän.

Myös unen aikana verta voi virrata intiimialueille, minkä aivot tunnistavat kiihottumiseksi. Tämä voi osaltaan auttaa orgasmin saavuttamisessa.

"Ajatusorgasmi" vaikuttaa aivoissa 

Orgasmeihin perehtyneet tutkijat Barry Komisaruk ja Beverly Whipple haastattelivat eräässä tutkimuksessaan naisia, jotka kertoivat voivansa saada orgasmin vain ajattelemalla. 

Naisten sykettä, verenpainetta ja pupillien laajentumista tutkittiin sekä "ajatusorgasmin" että kosketukseen perustuvan orgasmin aikana. Kummankin orgasmin vaikutukset olivat samanlaisia. Orgasmi voisi siis tulosten perusteella syntyä myös pelkästään mielessä.

Komisarukin toisessa selvityksessä havaittiin, että jos nainen ajattelee nännien tai klitoriksen koskettamista, hänen aivojensa tietyt alueet aktivoituvat kuin kosketus olisi oikeasti tapahtunut. Komisarukin mukaan aivojen ohimolohkon etuosassa sijaitseva alue aktivoitui pelkästä ajatuksesta itse asiassa enemmän kuin fyysisestä kosketuksesta.

Epävarmuus ei häiritse uniorgasmia

Orgasmiin liittyy myös psykologinen puoli. Se voi selittää, miksi jotkut saavat orgasmeja vain nukkuessaan: unen aikana ahdistus, stressi, häpeä tai muut häiritsevät ajatukset eivät pääse orgasmin tielle.

– Kun ihminen nukkuu, mikään ei häiritse häntä eikä ole mitään, mistä olla huolissaan tai itsetietoinen, psykologian professori Laurie Mintz Floridan yliopistosta sanoo.

Uniorgasmia ei voi "pakottaa"

Uniorgasmi tapahtuu tahdosta riippumatta eikä sitä voi suunnitella tai pakottaa. Mintz kehottaa uniorgasmista haaveilevia nukkumaan vatsallaan ja esimerkiksi lukemaan tai ajattelemaan jotakin eroottista ennen nukahtamista. Myös orgasmien saaminen valveilla voi auttaa.

– Tiedämme, että mitä enemmän seksiä naiset harrastavat, sitä enemmän he haluavat sitä, Mintz kuvailee.

Älä koe paineita orgasmista

Mintzin mukaan ei kannata pettyä, mikäli uni- tai muunlaista orgasmia ei näy eikä kuulu. Historiallisesti naisia on painostettu saamaan orgasmeja, joiden odotetaan yleensä olevan tietyntyyppisiä.

– Vaikka uniorgasmit ovat mahtavia, jotkut naiset saavat niitä, jotkut eivät. On tärkeää, ettemme painosta naisia saamaan taas yhdenlaista "ideaaliorgasmia", Mintz sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat