Tiesitkö? Naiset voivat saada "saliorgasmeja" – eikä niillä ole mitään tekemistä seksin kanssa

Salilla eteen voi tulla coregasmi, joka tuntuu yhtä hyvältä kuin sängyssä saatu orgasmi.

Kuntosalilla hikoilu on totta kai terveyden kannalta erittäin hyvä asia, mutta salille ei meinaa silti aina jaksaa lähteä. Eihän itse treeni tunnu aina niin hyvältä.

Osalle naisista treeni voi kuitenkin olla erittäin miellyttävää. Onnekkaat voivat nimittäin kokea orgasmin kaltaisia purkauksia kuntosalilla – aivan oikeasti.

Näitä saliorgasmeja kutsutaan nimellä "coregasmi". Coregasmin voi saada intensiivisen treenin aikana, kun keho vapauttaa endorfiinia. Yleensä tunne tulee helpoiten vatsalihaksia treenatessa, mutta myös juostessa ja painoja nostellessa on mahdollista päästä huipulle.

Daily Starin mukaan paras kuntoiluliike coregasmin saamiseen on niin kutsuttu "kapteenin tuoli". Liikkeessä pidät itseäsi ylhäällä käsinojien avulla niin, että jalat ovat vapaana alapuolellasi. Tästä nostat jalkasi rintaan tai 90 asteen kulmaan.

Coregasmin sanotaan voivan kestää jopa tunteja, ja supistukset voivat tuntua vatsassa ja sisäreisissä asti.

Ensimmäinen maininta jo 65 vuotta sitten

Salilla saatavat orgasmit on mainittu jo ensimmäisen kerran vuonna 1953 seksologi Alfred Kinseyn toimesta. Miehen mukaan noin viisi prosenttia naisista, joiden kanssa hän oli keskustellut, oli tuntenut näitä orgasmeja treenin aikana.

Myös tuoreemman Indianan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan 370 naista 530 tutkitusta oli kokenut treeniin liittyvää seksuaalista nautintoa tai orgasmin.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja