Asiantuntijalta vastaukset yleisimpiin anaaliseksiin liittyviin kysymyksiin – voiko nainen saada orgasmin?

Lue vastaukset yleisiin peppuseksiä koskeviin kysymyksiin!

Anaaliseksin kokeileminen ensi kertaa voi tuntua kinkkiseltä. Toisaalta voi kovasti tehdä mieli kokeilla, toisaalta kysymyksiä voi olla enemmän kuin vastauksia.

Popsugar-sivusto selvitti vastaukset useimpiin yleisiin kysymyksiin peppuseksiä koskien. Kysymyksiin vastasi kliininen seksologi Alicia Sinclair, joka tietää, mistä puhuu. Hän on nimittäin myös kehitellyt erityisesti anaaliseksiin tarkoitettuja tuotteita.

1. Onko kumppanin turvallista ejakuloida anaaliseksin aikana?

Jos olet vakituisessa parisuhteessa ja olet varma, etteivät sukupuolitaudit ole teidän huolenaiheenne, Sinclairin mukaan kumppani voi aivan hyvin ejakuloida peppuseksin aikana.

2. Onko yleistä, että anaaliseksin aikana tulee kakkoshätä?

Sinclair toteaa, ettei kakkiminen itsessään ole yleistä. On kuitenkin mahdollista, että hieman ulostetta tarttuu sormiin, seksileluun tai penikseen, jos ennen seksipuuhia ei ole käynyt huuhtelemassa takapuoltaan.

3. Voiko tätä estää?

Sinclair kehottaa käymään vessassa ja suihkussa noin tuntia ennen peppuseksiä.

4. Tarvitaanko kondomia?

Jos anaaliseksiä harrastaa tuntemattoman kanssa tai henkilön kanssa, jonka on tuntenut vain vähän aikaa, Sinclair suosittelee aina kondomia.

Amerikkalaisen kansanterveysorganisaatio CDC:n mukaan anaaliseksi on riskialttein seksitapa HIVin tarttumiseen niin miehillä kuin naisillakin. Erityisesti vastaanottava osapuoli on jopa 13-kertaisessa riskissä saada HIV "antavaan" osapuoleen verrattuna.

Kondomi suojaa myös antavaa osapuolta virtsatietulehdukselta.

5. Mikä on paras tapa estää kipua anaaliseksin aikana?

Tärkein avaintekijä kivun välttämiseen on liukuvoide. Sinclair huomauttaa myös, että jos pakotat vartalosi tai kumppanisi vartalon tekemään jotain, mikä ei tunnu hyvältä, on se luonnollisesti kivuliasta.

Asiantuntijan mukaan on olemassa muutamiakin eri syitä, joiden vuoksi anaaliseksi ei välttämättä tunnu hyvältä. Yksi yleisimmistä on liukuvoiteen vähäisyydestä tai puutteesta johtuva pistelevä tunne. Liukuvoidetta kannattaakin lisätä... ja lisätä vielä uudelleenkin. Epämukavuutta ei kannata yrittää sietää, sillä se saa kehon jännittymään entisestään.

Jos liukuvoidetta on käytetty runsaasti, mutta edelleen tuntuu epämukavalta, Sinclairin mukaan kyse voi olla siitä, etteivät lihakset ole vielä lämmenneet kunnolla.

– Ota vähän takapakkia ja kokeile jotain pienempää, kuten yhtä sormea vähemmän tai pienempää lelua. Älä pakota mitään. Vaikka se tarkoittaisi, ettet pääset tekemään kaikkea, mitä halusit tällä kerralla tehdä, se maksaa itsensä takaisin ensi kerralla, koska et opeta kehoasi odottamaan kipua.

6. Onko peppuseksissä raskauden mahdollisuutta?

Ei ole, vakuuttaa Sinclair.

Tosin tietävästi niin on kuitenkin kerran käynyt. Olosuhteet eivät kuitenkaan olleet tavanomaiset. Lue lisää: Tiesitkö? Anaaliseksikin on johtanut raskauteen

7. Voiko nainen saada orgasmin anaaliseksistä?

– Ehdottomasti. Klitoris on toivomusluun muotoinen ja monella naiselle klitoris jatkuu peräaukkoon asti. Anaaliorgasmit tapahtuvat epäsuoran G- ja A-pisteiden stimuloinnin kautta, vaginan ja peräsuolen välisen seinämän kautta, asiantuntija selittää.

Sinclair huomauttaa myös, että anaaliseksin maine kiellettynä tai tabuna on yksi seikka, joka tekee siitä kiehtovan ja erittäin intiimin tapahtuman. Tämä voi olla molemmille kumppaneille erittäin kiihottavaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja