10.7.2003 Lahti

(es. 8.8.2002)

"Täällä upeat ja seksikkäät sinkkunaiset, jotka arvostavat upeita elämyksiä. Odotamme kesään sähäkkyyttä sekä nautiskelua modernilla kattoterassilla, joka on varustettu järvinäköalalla ja upealla auringonlaskulla. Mitä muuta kesältä voi toivoa kuin Cosmopolitaneita, hyvää viiniä ja suussa sulavaa ruokaa sekä kuumaa ja sitäkin komeampaa kokkia."

Reseptit 4 hengelle

Cosmopolitan a la Soppamies

1 litra karpalomehua
3 limeä
1 dl vodkaa
1 dl Cointreau-likööriä
jäitä

Sekoita aineksiin limen mehu ja tarjoa kylmänä cocktail-laseista.

Vuohenjuustopestobroileri

8 pientä broilerin rintaa
1 puntti basilikaa
50 g pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa
2 kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria

Tee broilereiden pintaan viillot ristiin ja paista hetki kuumalla pannulla molemmin puolin. Valmista lopuista aineksista paksuhko pesto yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Levitä pesto kanojen pinnalle ja kypsennä uunissa noin 10 min 200 asteessa.

Kanttarellirisotto ja paistetut mustajuuret

200 g mustajuurta
1 litra herneitä
200 g kanttarellejä
2 dl Arborio-risottoriisiä
1 salottisipuli
ruohosipulia
valkoviiniä
voita
oliiviöljyä
Mascarpone-tuorejuustoa

Kuori mustajuuret ja keitä suolavedessä kypsiksi. Irrota herneet paloista ja leikkaa mustajuuret lyhyiksi tangoiksi. Paista mustajuuret voissa kauniin ruskeiksi ja lisää herneet mukaan loppuvaiheessa. Paista kanttarellit pannulla. Kuullota shalottisipuli hetken ja lisää riisi. Kaada päälle valkoviiniä ja lisää sienet. Viinin tulee imeytyä riisiin ennen veden lisäämistä. Riisin keittoaika noin 20 min. Loppuvaiheessa risottoon lisätään nokare voita sekä pilkottua ruohosipulia. Koristele annos lusikallisella Mascarpone -juustoa.

Créme brulee ja mustikkashotti

5 dl kuohukermaa
5 keltuaista
100 g sokeria
1 vaniljatanko

Kiehauta kerma ja vanilja. Sekoita keskenään keltuaiset ja sokeri. Kaada keltuaismassan päälle kiehautettu kerma. Jaa astioihin ja kypsennä uunissa 95 asteessa noin 45 min. Jäähdytä jääkaapissa kunnes brulee on kylmä ja kuorruta tarjoiltaessa tummalla kidesokerilla. Keitä mustikoista ja sokerista paksu keitto ja lisää mukaan hieman vodkaa. Kaada shottilaseihin ja koristele löysällä kermavaahdolla.

Lue myös:

    Uusimmat