10.6.2002 Kesäwokki ja salsa verde

300 g naudan paistia tai ulkofileetä

0,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
viherpippuria

5 uutta sipulia
2 valkoista naurista
5 uutta porkkanaa
1 kukkakaali
1 pieni kesäkurpitsa
10 tankoa parsaa
tuoreita yrttejä
suolaa, mustapippuria

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Pilko valkosipuli ja yhdistä muihin marinadin aineisiin. Marinoi lihapaloja noin puolisen tuntia. Paloittele puhdistetut vihannekset. Kuumenna wokki tai muurinpohjapannu kuumaksi, lisää öljyä ja ruskista lihat. Lisää kasvikset muutamassa erässä. Mausta marinadilla, ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää lopuksi hienonnettuja tuoreita yrttejä.

Salsa verde

1 dl hienonnettua persiljaa
0,5 dl hienonnettua basilikaa
0,5 dl hienonnettua minttua
6 anjovisfilettä
0,5 dl kaprista
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
oliiviöljyä ohentamiseen

Laita kaikki ohjeen raaka-aineet tehosekoittimeen ja hienonna tahnaksi. Lisää oliiviöljyä niin, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa. Tarjoa kalan, uusien perunoiden tai lihan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja