Mainos

10.6.2002 Kesäwokki ja salsa verde

300 g naudan paistia tai ulkofileetä

0,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
viherpippuria

5 uutta sipulia
2 valkoista naurista
5 uutta porkkanaa
1 kukkakaali
1 pieni kesäkurpitsa
10 tankoa parsaa
tuoreita yrttejä
suolaa, mustapippuria

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Pilko valkosipuli ja yhdistä muihin marinadin aineisiin. Marinoi lihapaloja noin puolisen tuntia. Paloittele puhdistetut vihannekset. Kuumenna wokki tai muurinpohjapannu kuumaksi, lisää öljyä ja ruskista lihat. Lisää kasvikset muutamassa erässä. Mausta marinadilla, ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää lopuksi hienonnettuja tuoreita yrttejä.

Salsa verde

1 dl hienonnettua persiljaa
0,5 dl hienonnettua basilikaa
0,5 dl hienonnettua minttua
6 anjovisfilettä
0,5 dl kaprista
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
oliiviöljyä ohentamiseen

Laita kaikki ohjeen raaka-aineet tehosekoittimeen ja hienonna tahnaksi. Lisää oliiviöljyä niin, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa. Tarjoa kalan, uusien perunoiden tai lihan kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.