10 000 naisen ruokavalio tutkittiin – lue ketkä elävät pisimpään

Laaja tutkimus osoittaa, että välimeren dieetillä on runsaasti erinomaisia terveysvaikutuksia. Tulosten perusteella voidaan sanoa, että kyseistä dieettiä noudattavat naiset elävät noin 40 prosenttia todennäköisemmin yli 70-vuotiaaksi.

Tutkimuksessa arvioitiin yli 10 000 naisen ruokavalio ja saatiin yllättäviä tuloksia. Erityisen hämmentävää on, että välimeren ruokavaliota noudattavat naiset elävät lähes puolet muita todennäköisemmin yli 70-vuotiaaksi ilman suuria terveysongelmia.

Tuore tutkimus paljastaa, että keski-ikäiset välimeren dieettiä noudattavat naiset elävät pidempää ja terveellisemmin kuin jotain muuta ruokavaliota noudattavat naiset. Välimerelliseen ruokavalioon kuuluu runsaasti kasviksia, vihanneksia ja kalaa. Kyseinen ruokavalio sisältää myös vain vähän punaista lihaa sekä kovia rasvoja. Välimerellistä ruokavaliota noudattavat naiset eivät sairastu kroonisiin tai fyysisiin sairauksiin niin herkästi.

Medical School of Harvard -yliopistossa sekä Bostonin naistensairaalassa tutkimuksen aikaan työskentelevä Cecilia Samiere oli tutkimuksen johtaja. Tutkimuksessa tutkittiin 50-60-vuotiaiden naisten ruokavaliota ja terveyttä kahden vuoden ajan 80-luvun puolivälissä. Samoilta naisilta tiedusteltiin heidän terveydestään noin 15 vuotta tutkimuksen jälkeen.

– Keski-ikäisenä terveellisiä ruokavalioita noudattavat naiset elivät yli 70-vuotiaaksi 40 prosenttia muita todennäköisemmin, Samiere kertoo Daily Mailille.

Samiere kertoo myös, että välimeren ruokavaliota noudattavat henkilöt luokiteltiin terveellisesti ikääntyviksi.

– Huomasimme, että keski-iässä laadukasta ruokavaliota noudattavat ihmiset elivät terveellisempää elämää ja samalla myös kauemmin, kuin muut, Samiere kertoo.

Tutkijat uskovat, että tulokset olisivat samankaltaiset myös miesten keskuudessa.

Lähde: Daily Mail

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat