10 000 ihmistä kokoontui alastomana juhlimaan hedelmällisyyttä ja jahtaamaan pyhiä tikkuja Japanissa – katso video vellovasta ihmismerestä

2:22
Näin 10 000 ihmistä muodostivat alastomana vellovan ihmismeren.

Japanissa järjestettiin viikonloppuna vuotuinen "alastonfestivaali". Myös nimellä "Hadaka Matsuri" tunnettu tapahtuma keräsi lähes kymmenen tuhatta ihmistä, ja tarkennettuna miestä, nakuilemaan Okayamassa sijaitsevaan Saidaijin temppeliin.

Vaikka tapahtuman nimi onkin alaston festivaali, niin täysin alasti osallistujat eivät kuitenkaan ole, vaan miehet pukeutuvat japanilaisiin lannevaatteisiin ja sukkiin.

Festivaalin tarkoituksena on juhlia yltäkylläisyyttä, hedelmällisyyttä ja vaurautta. Tapahtuman alussa miehet juoksentelevat perinteisesti ympäri temppelin aluetta ja puhdistavat itseään kylmällä vedellä.

Kymmeneltä illalla oli tänäkin vuonna päätapahtuman aika. Valot sammutettiin ja pappi heitti miesten yläpuolella olevasta ikkunasta väkijoukkoon 100 kimppua oksia ja kaksi pyhää tikkua.

Testosteronia ja mustelmia

Tarkoituksena on saada napattua itselleen joku näistä heitetyistä asioista, mielellään tietysti pyhä tikku. Perinteen mukaan nämä pyhät ja siunatut tikut tuovat kantajalleen hyvää onnea ja onnellisuutta koko vuodeksi.

Kun noin kymmenentuhatta lähes alastonta miestä on pakkautunut melko pieneen tilaan tavoittelemaan muutamia pieniä oksia ja tikkuja, niin näky on melkoinen. Artikkelissa olevalla videollakin näkyy, että tilanne näyttää oikeastaan valtoimenaan vellovalta alastomalta ihmismereltä.

Kuten arvella saattaa, niin kymmenentuhannen miehen keskuudessa on myös melkoinen määrä testosteronia. Tapahtumaan kuuluukin aina pientä käsirysyä ja harva säästyi tälläkään kertaa ilman haavoja, mustelmia tai nyrjähtäneitä nilkkoja ja ranteita. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.