1.6.2004 Kanapastasalaatti ja katkarapunuudelisalaatti

Katkarapunuudeli- ja kanapastasalaatti

Kanapastasalaatti (4 annosta)

  • 250-300 g pastaa (esim. penne tai farfalle)
  • 300 g broilerin suikaleita tai rintafileitä
  • 2 paprikaa
  • 200 g vihreitä papuja
  • tuoretta oreganoa
  • nippu sipulin varsia
  • Kastike
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • sokeria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Huuhtele pasta kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Mausta broilerin suikaleet tai rintafileet suolalla ja pippurilla ja paista ne kypsiksi kuumalla paistinpannulla. Kuutioi paprika ja puolita vihreät pavut. Leikkaa sipulin varret n. 2 cm pituisiksi pätkiksi. Pyyhi pannu puhtaaksi, lisää siihen hieman oliiviöljyä ja kuullota siinä paprikat ja pavut pehmeiksi. Lisää lopuksi sipulin varret ja pyöräytä vihanneksia pari kertaa. Sekoita kastike ja yhdistä kaikki aineet salaatiksi. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Katkarapunuudelisalaatti (4 annosta)

  • 250 riisinuudeleita
  • 200 g pakastekatkarapuja
  • 1 mango
  • 1 tuore kurkku
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • (tuoretta korianteria)
  • Kastike:
  • ½ dl appelsiinimehua
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • 1-2 tl raastettua tuoretta inkivääriä

Valmista ensin salaatinkastike ja sekoita sen joukkoon sulatetut katkaravut. Taittele nuudelit pieniksi pätkiksi ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla tai soijalla maustetussa vedessä. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta hyvin lävikössä. Kuori ja kuutioi mango sekä kurkku. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi sekä paahda seesaminsiemenet kullan ruskeiksi kuumalla pannulla. Yhdistä kaikki aineet salaatiksi. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Resepti: Teresa Välimäki / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat