1.3. Paistettua tonnikalaa fenkolipedillä ja ananasrahka

Paistettu tonnikala

  • 4 kpl tonnikalafileetä (myös pakaste tonnikala sopii tähän hyvin)
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 3 peperonchinoa eli kuivattua pientä chiliä
  • ripaus merisuolaa tarvittaessa

Murskaa peperonchinot sormien välissä ja sekoita soijan joukkoon. Lisää tarvittaessa myös suola. Soija voi olla erittäin suolaista riippuen merkistä, joten et välttämättä tarvitse suolaa. Valele tonnikalafileet soijalla ja anna marinoitua noin tunnin ajan. Paista pihvit nopeasti parilalla tai paistinpannulla. Tonnikalan kuuluu jäädä sisältä hieman raa-aksi, joten pari minuuttia per puoli riittää, kun pannu on kuuma. Valmista tonnikala, kun lisukkeet ovat jo valmiit, näin saat kuuman pihvin suoraan lautaselle. Mausta halutessasi suolalla ennen tarjoilua.

Höyrytetty fenkoli

  • 2 fenkolia
  • Kastike:
  • 0,5 dl hunajaa
  • 2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Halkaise fenkolit ja höyrytä ne kypsiksi höyryuunissa tai höyrykattilassa. Voit myös kypsentää ne mikroaaltouunissa. Kuumenna sitruunanmehua hieman ja sekoita joukkoon hunaja ja mausteet. Kaada seos fenkoleiden päälle. Tarjoile paistetun tonnikalan seurana.

Ananasrahka

  • 1 prk säilöttyjä ananaspaloja
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 2 prk maitorahkaa tai 1 prk maitorahkaa ja 2 dl vaahdotettua kermaa
  • hunajaa tai sokeria makeuttamiseen

Sekoita rahkan joukkoon ananaspalat ja kookoshiutaleet. Makeuta hunajalla tai sokerilla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat