1.3.2002 Cashewpähkinäbroileri

450 broilerin rintafileitä
1 valkuainen
1 tl suolaa
1 tl seesamiöljyä
2 tl Maizena jauhoja

broilerin kypsentämiseen:

3 dl vettä tai (maapähkinä)öljyä

lisäksi:

2 tl (maapähkinä)öljyä
50 g cashewpähkinöitä
1 rkl riisiviinietikkaa tai kuivaa sherryä
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl suikaloitua kevätsipulia

1. Leikkaa broilerin rintapalat noin 1 cm:n kuutioiksi.
2. Sekoita suola, valkuainen, maissitärkkelys ,ja öljy kulhossa. Lisää broileripalat ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
3. Jos käytät kypsennykseen öljyä, kuumenna 3 dl öljyä wokissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kun öljy on kuuma, lisää broileripalat ja sekoita samalla hyvin, etteovät palat tartu toisiinsa. Kun broilerin liha on vaaleaa ja kypsää eli noin 2 minuutin uppopaiston jälkeen, nosta palat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Jos käytät kypsentämiseen vettä öljyn asemesta, keitä paloja kiehuvassa vedessä noin 4 minuuttia.
4. Pyyhkäise wokki puhtaaksi, jos käytit sitä. Lisää 2 tl (maapähkinä)öljyä. Kaada joukkoon pähkinät ja pikapaista 1 minuutti.
5. Lisää riisiviini tai sherry ja soijakastike sekä kypsät broileripalat. Paista vielä samalla sekoittaen pari minuuttia.
6. Koristele kevätsipulilla ja tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat