Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Superhelppo uuniriisipuuro-ohje – varma keino, jolla puuro ei pala tai kiehu yli!

Vaikka riisipuuroa syödään perinteisesti jouluna, helppo ja täyttävä puuro maistuu mihin aikaan vuodesta tahansa. Helpoimmalla pääset, kun valmistat puuron kattilan sijaan uunissa.

Uuniriisipuuro on huoleton tarjottava niitä hetkiä varten, kun kaipaat itsekseen uunissa valmistuvaa ruokaa. Riisipuuro kannattaa laittaa uuniin ja mennä porukalla ulkoilemaan kypsymisen ajaksi! Puuro valmistuu uunissa noin puolessatoista tunnissa.

Katso myös tavallisen riisipuuron resepti täältä.

Keskiviikkona 10.10 vietetään maailman puuropäivää.

Voit halutessasi myös laittaa puuroainekset hautumaan yöksi 100-asteiseen uuniin. Aamulla uunissa sinua odottaa herkullinen puuro, joka maistuu taatusti koko perheelle. 

Voit tarjoilla uuniriisipuuron perinteisesti kanelin ja sokerin, tai vaikkapa mehukeiton kera. 

Uuniriisipuuro (neljälle)

1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
½–1 tl suolaa

Voiteluun:
voita tai margariinia

Voitele kahden litran uunivuoka voilla tai margariinilla ja lisää sinne maito, puuroriisi ja suola.

Kypsennä riisipuuroa 175-asteisessa uunissa noiin 1,5 tuntia. Puuroa kannattaa sekoitella muutaman kerran kypsennyksen aikana. Anna puuron vetäytyä ennen tarjoilua.

Resepti: Myllyn Paras Oy

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja