Pienet rapuleivokset
Tee rapujuhliin runsas satsi rapuleivoksia, ne ovat maukasta naposteltavaa itse rapujen lisäksi
noin 60 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
- munaa voiteluun
- unikonsiemeniä koristeeksi
Täyte
- n. 200 g katkarapu- tai sitruunatuorejuustoa
- n. 200 g katkarapuja
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunapippuria
- n. 100 g ranskankermaa
- n. 1 dl tuoretta tilliä
Valmistusohje
Taikinaksi mainio valinta on lehtevä lehtitaikina, mutta myös maistuva voitaikina tai mahdollisesti pakastimesta löytyvä torttutaikina sopivat tähän.
Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin keltaisiksi.
Anna pikkuneliöiden jäähtyä ennen täyttämistä.
Sekoita täytteen ainekset keskenään, mikäli katkaravut ovat vetisiä (pakaste), valuta niistä ylimääräiset nesteet pois. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki ja laittamalla täytettä väliin. Koristele pienillä tillinoksilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka