Mainos
Mainos

Arja leipoo ja kokkaa -ohjelmassa valmistetaan perinteiset blinit kätevästi uunissa. Nämä herkut voi tarjoilla vaikka laskiaisen kunniaksi. Reseptin lopussa näet videon, jossa Arja valmistaa reseptin ja kertoo lisää vinkkejä!

Blinit uunissa, noin 12 kpl

  • 4 dl Bulgarian jogurttia tai kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2 ½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1½ dl kuumaa maitoa tai olutta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Lisäksi

  • mätiä (tai savulohta)
  • sipulisilppua
  • smetanaa
  • tilliä

Valmistusohje

Blinitaikina saa makunsa tattarista ja juuresta. Tattarijauhot antavat blineille niiden alkuperäisen venäläisen maun.

Blinitaikinan annetaan käydä, eli sitä varten tehdään happamaan nesteeseen juuri, jonka on kuplittava.

Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopii hyvin.

Tee näin:

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito tai huoneenlämpöinen olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Voitele uuninkestävä matala paistos- tai muffinipelti, jossa on mahdollisimman laakeita koloja. Voitele kolot reilusti voisulalla. Jaa taikina koloihin n. 2 cm paksuudelle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 - 20 min blinien koosta ja paksuudesta sekä uunipellin/-vuokien materiaalista riippuen kauniin värisiksi. Blinien tulee saada väriä alle ja päälle, siirrä tarpeen vaatiessa peltiä ylös tai alas uunissasi, mikäli uuni paistaa toiselta puolelta suhteessa enemmän.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan, sipulin ja tillin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.