Raparperihyve
Raparperihyve on kevään ajankohtaisin tarjottava! Tätä voi kutsua myös raparperikukoksi. Raparperihyveessä yhdistyy raparperin kirpeys, hunajan makeus ja ruis-kaurataikinan aromikkuus! Maistuu kuumana herkulliselta kylmän vaniljalla maustetun ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa. Pähkinäallergiset ja kookosfanit voivat käyttää paistokseen kookoshiutaleita.
Ainekset
- 1 isohko pyöreä paistos- tai reunallinen piirakkavuoka, halkaisija 25-28 cm
Vuokaan raparperiseos
- 2-3 rkl voita tai margariinia
- 6-7 dl raparperiviipaleita
- 3 dl mansikoita
- n.3 rkl hunajaa
- 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
- (2-3 rkl calvadosta tai rommia)
Päälle kansi
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
- 1 muna
Lisäksi
- ranskankermaa ja vaniljasokeria
- tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Ota piirakkataikina sulamaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee sillä aikaa täyte isohkoon korkeareunaiseen pyöreään piirakkavuokaan tai muuhun uunivuokaan.
Voitele vuoka. Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne ohuiksi viipaleiksi vuokaan. Pilko joukkoon mansikoita ja valuta hunajaa päälle. Ripottele päälle manteli- tai pähkinärouhetta. Mausta halutessasi calvadoksella tai rommilla.
Kauli taikina reilusti vuoan kokoiseksi, levitä se paistoksen päälle. Painele kädellä reunat pois vuoan reunoja pitkin. Tee koristereikiä kanteen terävällä veitsellä. Kauli taikinan loppupaloista koristeita paistoksen päälle, ota esim. piparimuotilla perhosia tai sydämiä. Voitele koko piirakka munalla.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia. Tarjoile vaniljalla maustetun ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.
VINKKI: Voit halutessasi tehdä pieniä paistoksia annosvuokiin tai isoihin muffinivuokien koloihin. Suklaan ystävät voivat tehdä samalla ohjeella Suklaa-raparperihyveen Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinasta.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan