Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperihyve

Julkaistu 07.05.2015 14:48

Ainekset

  • 1 isohko pyöreä paistos- tai reunallinen piirakkavuoka, halkaisija 25-28 cm

Vuokaan raparperiseos

  • 2-3 rkl voita tai margariinia
  • 6-7 dl raparperiviipaleita
  • 3 dl mansikoita
  • n.3 rkl hunajaa
  • 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
  • (2-3 rkl calvadosta tai rommia)

Päälle kansi

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
  • 1 muna

Lisäksi

  • ranskankermaa ja vaniljasokeria
  • tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Ota piirakkataikina sulamaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee sillä aikaa täyte isohkoon korkeareunaiseen pyöreään piirakkavuokaan tai muuhun uunivuokaan.

Voitele vuoka. Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne ohuiksi viipaleiksi vuokaan. Pilko joukkoon mansikoita ja valuta hunajaa päälle. Ripottele päälle manteli- tai pähkinärouhetta. Mausta halutessasi calvadoksella tai rommilla.

Kauli taikina reilusti vuoan kokoiseksi, levitä se paistoksen päälle. Painele kädellä reunat pois vuoan reunoja pitkin. Tee koristereikiä kanteen terävällä veitsellä. Kauli taikinan loppupaloista koristeita paistoksen päälle, ota esim. piparimuotilla perhosia tai sydämiä. Voitele koko piirakka munalla.

Raparperihyve on kevään ajankohtaisin tarjottava! Tätä voi kutsua myös raparperikukoksi. Raparperihyveessä yhdistyy raparperin kirpeys, hunajan makeus ja ruis-kaurataikinan aromikkuus! Maistuu kuumana herkulliselta kylmän vaniljalla maustetun ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa. Pähkinäallergiset ja kookosfanit voivat käyttää paistokseen kookoshiutaleita.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia. Tarjoile vaniljalla maustetun ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI: Voit halutessasi tehdä pieniä paistoksia annosvuokiin tai isoihin muffinivuokien koloihin. Suklaan ystävät voivat tehdä samalla ohjeella Suklaa-raparperihyveen Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinasta.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Hedelmärahkatorttu tai -leivoksetRaparperipiirakka valkosuklaallaSitruunainen rahkapiirakkaSuklaiset pashaleivoksetParas marjapiirakka kolmella tavallaGeisha-punaherukkaleivokset
RaparperipiirakkaMakujaÄitienpäiväPäivän reseptiArjan LeivontanurkkaMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka