23.1.15. Tuorepuuro on vaihtelua tavalliselle aamupuurolle. Kokeile kaakaota ja avokadoa yhdistelevää makuelämystä! Tuorepuuro valmistetaan sekoittamalla hiutaleita, leseitä ja siemeniä nesteeseen, muun muassa piimään, rahkaan tai soijajuomaan ja niiden annetaan turvota. Tässä tuorepuuron pohjana toimivat avokado ja rahka. Mielenkiintoisen puuron makuna puolestaan on tuttu kaakao.
1:lle
- 1 avokado
- 1 tl sitruunamehua
- 1 dl Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita
- 2 rkl kaakaojuomajauhetta
- 1 dl pehmeää maitorahkaa
- ½ tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 1 pala tummaa suklaata rouheena
Valmistusohje
Kuori ja pilko avokado kulhoon, purista päälle sitruunamehua. Lisää hiutaleet, kaakaojuomajauhe ja rahka, survo haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Mausta vaniljasokerilla. Ripottele pinnalle suklaarouhetta. Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi.
VINKKI: Jos haluat löysempää tuorepuuroa, lisää maustamatonta jogurttia.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka