Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Vanhanajan klassikkokakku on taas trendikäs tarjottava – koska olet viimeksi leiponut tätä vanhempien sukupolvien suosikkiherkkua?

Vaikka kuivakakut tuovat monelle mieleen makumuistoja vuosikymmenten takaa, nämä leivonnaiset sopivat kahvipöytään erinomaisesti myös tänäkin päivänä. 

Erilaiset kuivakakut ovat tekemässä kovaa vauhtia paluuta juhlapöytiin, ja näiden kakkujen voidaankin sanoa olevan tällä hetkellä varsin trendikästä tarjoiltavaa.

Kuivakakun nimen ei kannata antaa hämätä, sillä hyvä kuivakakku on sisältä mehevä ja pehmeä, ja se sopii kahvipöytään mihin aikaan vuodesta tahansa. Tässä reseptissä sekä makua että rakennetta leipomukseen antaa maistuva appelsiinimarmeladi.

VINKKI: Kuivakakun voi myös pakastaa kelmuun tai alumiinifolioon käärittynä.

Kuivakakkujen valmistus on siitä mukavan helppoa puuhaa, että näitä kakkuja valmistetettaessa taikinaa ei tarvitse vaivata, vaan kakku valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen. Tämän kakun voit siis pyöräyttää nopeasti muiden askareiden lomassa.

Jos vain maltat, tämän kakun kannattaa antaa maustua muutaman päivän ennen tarjoilua. 

Appelsiiinkuivakakku

4 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl ruokasoodaa
200 g voita
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 prk (200 g) kermaviiliä 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita voisulaan appelsiinimarmeladi ja kermaviili. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jotta pinta ei tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Resepti: Valio

Muistatko vielä puhelinkakun? Katso resepti vanhaan klassikkoherkkuun tästä.

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja