Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Näyttävä suklaaherkku joulupöytään – muistatko vielä?

Suklainen jouluhalko kuuluu monen suomalaisen jouluun, mutta jälkiruoan juuret ovat Ranskassa.

Jouluhalko on veikeä, mutta helppo tarjottava jouluisessa kahvipöydässä. Suklaalla kuorrutettu jouluhalko kuuluu ranskalaisiin klassikoihin, joita nähdään aina joulupöydässä.

Näyttävä suklaaherkku on myös helppo tehdä! Kokeile alla olevaa reseptiä. 

Jouluhalko eli Bûche de Noël

Torttupohja:

5 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¼ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

½ dl kirsikoiden lientä

Täyte:

200 g vadelma- tai aprikoosihilloa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl tummaa kaakaojauhetta
125 g purkkikirsikoita

Kuorrutus:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150 g tummaa suklaata
​​​​​​​¼ dl kaakaojauhetta

Voitele leivinpaperilla peitetty uunipelti ohuesti öljyllä.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää hyvin sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille. Paista uunissa 220 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa torttulevy hyvin sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike. Lisää kaakaojauhe ja sulatettu suklaa joukkoon. Kostuta torttupohja kevyesti. Levitä hillo ohuesti ja kevyin vedoin torttulevylle ja samoin suklaatäyte hillon päälle. Levitä kolme neljäsosaa kirsikoista puolikkaiksi leikattuna täytteen päälle. Rullaa torttulevy ja kääri leivinpaperi tiivisti ympärille. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Valmista kuorrutus samoin kuin suklaatäyte. Jos haluat, voit leikata kääretortusta pari palaa ennen kuorrutusta ja asetella palaset tortun päälle ikään kuin oksien tyngiksi. Pursota tai levitä kuorrutus päälle.

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja