Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Muurinpohjaletuissa maistuu kesä! Nämä muistisäännöt takaavat täydellisen lopputuloksen

Klassiset muurinpohjaletut tuovat monelle mieleen muistoja lapsuudesta. Nostalginen resepti toimii oivallisesti tänäkin päivänä, ja mikä olisikaan parempi tapa viettää kaunista kesäpäivää kuin paistaa herkullisia lettuja yhdessä ystävien tai perheen kanssa.

Muurinpohjapannulla tehdyt letut ovat kaikille maistuvaa kesäruokaa. Lettuja kannattaa paistaa kerralla reilu määrä ja nauttia niitä sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa. Kokeile vaikkapa herkullista savukalatäytettä tai makeaa marjatäytettä

Muurinpohjalettuja paistaessa kannattaa ottaa huomioon, että taikinan tulee olla juoksevaa, jolloin letuista paistuu reunoilta ihanan rapeita. Varo siis lisäämästä jauhoja taikinaan liikaa! 

Paistaessa pitää myös olla tarkkana ja varmistaa, että taikina levittyy pannuun kunnolla mahdollisimman ohueksi kerrokseksi. Nämä vinkit muistamalla saat muurinpohjalettuihin ihanan pitsireunuksen – aivan kuten lapsuuden kesinä. 

Muurinpohjaletut (3–4 hlö:lle)

½ l maitoa
½ tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
1–1½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Vatkaa jauhot nesteeseen, lisää suola ja anna turvota puolisen tuntia. Vispilöi mukaan munat. Paista margariinissa tai voissa ohuita räiskäleitä. 

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Myllyn Paras

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja