Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Milloin olet viimeksi tehnyt? Kahvipöydän klassikko maistuu lapsille ja aikuisille

Perinteinen kääretorttu on helppo ja nopea leivonnainen, joka maistuu taatusti aivan jokaiselle!

Kääretorttu on monelle tuttu herkku, joka on kuitenkin aivan aliarvostettu. Kääretorttu taipuu nimittäin myös astetta näyttävämpiin herkkuihin, jotka vievät kielen mennessään.

Muistatko esimerkiksi näyttävän hittijälkkärin Charlotte russen? Suussasulavan persikka-rahkatäytteen sisäänsä kätkevä jälkiruoka on takuuvarma herkku.

Entä milloin olet viimeksi tehnyt täyteläistä unelmatorttua?

Niin lapsille kuin aikuiselle maistuu veikeän näköinen kääretorttukakku! Upean näköinen kakku on paitsi lastenjuhlien ehdoton suosikki, myös älyttömän nopea ja helppo toteuttaa.

Se kaikkein perinteisin, kermavaahdolla ja marjahillolla täytetty kääretorttu, joka leivotaan kakkupohjaohjeesta, on kenties tutuin versio kääretortusta.

Perinteinen kääretorttu

Perinteisestä kääretorttua tehdessä on syytä muistaa pari kikkaa, joilla kääretorttu takuulla onnistuu. Ensinnäkin kakkupohjaa tehdessä taikinan joukkoon kannattaa lisätä hieman ranskankermaa

Täytteiden kanssa voi käyttää mielikuvitusta, mutta liikaa eri makuja ei kannata sekoittaa kääretorttuun. Pitäydy parissa raaka-aineessa.

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot. 

Paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuutin ajan, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Kumoa torttu hieman jäähdyttyään leivinpaperille, jonka pinnalle on ripoteltu sokeria. 

Täytä jäähtynyt kakkupohja haluamallasi tavalla. Kokeile esimekriksi marjahilloa tai -survosta, kermavaahtoa tai maustettua rahkaa.

Rullaa kääretorttu ja leikkaa tortusta sopivan kokoisia viipaleita. Jos haluat, voit myös kuorruttaa valmiin, käärityn tortun sokerimassalla, sulatetulla suklaalla, kermavaahdolla tai rahka-kermaseoksella. Tarjoile heti!

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja