Paluu menneisyyteen: Herkuttele kesän marjoilla! Koko perheen suosikkileivonnainen vie takaisin lapsuuden kesiin
Mamman marjapiirakka on herkku, joka ei petä koskaan! Valmistitpa marjapiirakan sitten mustikoista, vadelmista tai herukoista, tämä resepti toimii taatusti!
Pehmeä kermaviilitäyte tekee mamman marjapiirakasta koko perheen suosikkileivonnaisen, joka maistuu niin arjessa kuin juhlassa.
Voit valmistaa piirakan vaihtoehtoisesti myös valmistaa pakastetaikinasta tai käyttää täytteeseen kermaviilin sijaan turkkilaista jogurttia tai mascarpone-juustoa.
Myös marjojen käytössä vain luovuus on rajana. Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä piirakkaan esimerkiksi vadelmien ja punaviinimarjojen yhdistelmää. Myös raparperi sopii piirakkaan mainiosti.
Mamman marjapiirakka (10 palaa)
Pohja:
100 g margariinia/voita
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl kauraleseitä
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¾ dl maitoa
Täyte:
n. 4 dl mustikoita, mustaherukoita tai vadelmia
1 tlk kermaviiliä (200 g)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja leseet taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle.
Sekoita kermaviili, sokerit ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Kaada päälle marjat. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele halutessasi tuorein marjoin ja vihrein yrtein.
Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.