Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Vekkulit sämpylät

Sämpylöiden leipominen on kivaa yhteistä puuhaa lapsille ja vanhemmille. 

Vekkuli-hiutaleilla saat monipuolisesti neljää eri viljaa sämpylöihin: ruista, kauraa, ohraa ja vehnää. 

Tee sämpylätaikina juurimenetelmällä, jolloin ensin tehdään löysä taikina ja sen annetaan käydä, vasta sitten alustetaan kiinteä taikina, jonka voi leipoa heti. 

Tee vekkuleita sämpylöitä: nalleja, perhosia, kissoja, koiria, pässejä, hiiriä, pupuja, mitä vain keksitkin!

noin 20 kpl

4

dl

appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä

250

g

(laktoositonta) maitorahkaa (1 tlk)

50

g

hiivaa

6

dl

Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita

½

rkl

suolaa

½

dl

juoksevaa hunajaa

n.8

dl

Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

tai Hiivaleipävehnäjauhoja

50

g

sulaa voita tai margariinia

Kuumenna neste aika kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota hiiva ja lisää sitten hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 minuutin ajaksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

Leivo taikina pitkäksi, paksuksi tangoksi ja jaa se 20 osaan.  Leivo palasista haluamiasi vekkuleita sämpylöitä: nalleja, perhosia, kissoja, koiria, pässejä, hiiriä, pupuja, mitä vain keksitkin! Kohota valmiina sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Voitele sämpylät vedellä tai maidolla. Tee hahmoille silmiä ja suita erilaisilla pähkinöillä, manteleilla, kuivatuilla hedelmäpaloilla jne.

Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 min.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja