Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Red Velvet -mustikkaleivokset

Red Velvet -kakusta voi leipoa myös leivoksia.

Tee taikina uunipellille kääretorttupohjan tapaan. Mustikkatäyte sopii hyvin valkosuklaan kanssa. Mustikoiden ohella tähän sopivat myös mansikat, vadelmat, herukat, puolukat tai karpalot.

noin 12 leivosta

Pohja:

2

munaa

dl

sokeria

dl

Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

1

tl

vaniljasokeria

1

rkl

kaakaojauhetta

punaista elintarvikeväriä

dl

piimää

1

tl

soodaa

75

g

juoksevaa margariinia tai voita

1

tl

valkoviinietikkaa

Täyte:

4

dl

mustikoita survottuna

Valkosuklaa-tuorejuustoseos:

1

dl

kermaa

100

g

valkosuklaata

400

g

vaniljatuorejuustoa

Kostutus:

dl

vanilja- tai mantelimaitoa

Koristelu:

2

dl

mustikoita

sitruunamelissanlehtiä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja elintarvikeväri (jos elintarvikeväri on nestemäistä tai pastamuotoista, lisää se suoraan taikinaan) keskenään. Lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää mukaan piimä, johon sooda on sekoitettu, nestemäinen rasva ja lopuksi etikka. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Kuumenna kerma kattilassa varovasti, ota pois liedeltä ja sulata suklaapalat siihen, anna jäähtyä kylmäksi. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi, vatkaa siihen vaniljatuorejuusto.

Jaa torttulevy puoliksi, kostuta toinen levy vaniljamaidolla. Levitä tämän levyn päälle mustikkasurvos ja puolet suklaa-tuorejuustoseoksesta. Laita toinen levy päälle, kostuta ja levitä pintaan loppu suklaa-tuorejuustoseos. Koristele tuorein mustikoin ja sitruunamelissanlehdin.

VINKKI: Mustikoiden ohella tähän sopivat myös mansikat, vadelmat, herukat, puolukat tai karpalot.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja