Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Puolukkakukko

Alkusyksyn ensimmäisistä puolukoista syntyy herkullinen puolukkakukko. Veikeä tarjoiluniksi on valmistaa kukot omiin pieniin tarjoiluvuokiinsa, jotka voi nostaa suoraan pöytään.

1 iso tai 6 annoskukkoa

200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 iso (100 g) peruna keitettynä
1 ½ dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
1 ½ dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

6–8 dl puolukoita
3–4 rkl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
4–5 rkl fariinisokeria

Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Voitele noin 20 cm:n vuoka voilla.

Levitä ⅔ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele loput taikinasta vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti: Kirsti Eskelinen, Suonenjoki

Uusimmat: Reseptit

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja