Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Punajuurilaatikko

Arja kokkaa tällä viikolla MTV:n Huomenta Suomessa joulunaikaan sopivia herkkuja. Tee maukas laatikko ohrasta, punajuuresta ja sinihomejuustosta.

Mikäli et pidä sinihomejuuston mausta, kokeile miedompana appelsiinituorejuustoa, joka myös toimii punajuuren kanssa.

Tämän ruoan valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta huokeaa ruokaa syntyy reilusti, eikä itse tekeminen sinänsä ole vaativaa.

– Punajuuren voisi käyttää ruokaan myös raakaraasteena, mutta punajuuren keittäminen ennen raastamista tuo pehmeämmän tuloksen suutuntumaan, Arja vinkkaa.

Samalla ohjeella voi tehdä huokeaa ruokaa kerä- tai lehtikaalista tai muista juureksista.

n. 10:lle tai n. 5.lle kahteen ruokailuun

6

isohkoa punajuurta (n. 1 kg)

2

dl

Myllyn Paras Esikypsytettyjä Kokonaisia Ohrasuurimoita

2

sipulia

2

tl

mustapippuria

170

g

sinihomejuustoa (1 kuutio Auraa)

3

munaa

7

dl

maitoa tai kasvislientä

Pinnalle:

Myllyn Paras Korppujauhoja

voita

Laita vesi kiehumaan kahteen kattilaan. Keitä punajuuret kuorineen toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, n. 1-1½ tuntia, aikaan vaikuttaa punajuurien koko. Keitä ohrasuurimot toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä, kypsymisaika on n. 35 minuuttia.

Valuta kypsistä ohrista keitinvesi pois. Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi raastimella tai monitoimikoneella, laita raaste isoon kulhoon. Hienonna mukaan sipulit ja lisää valutetut ohrat sekä rouhittu mustapippuria. Murusta joukkoon sinihomejuusto. Sekoita massa kunnolla sekaisin.

Voitele 2 laakeaa uunivuokaa (1,5 -1,8 l) ja kaada seokset niihin. Riko munat ja vispaa ne kevyesti ne maitoon. Lisää munamaitoa vuokiin niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1½ tuntia. Ripottele halutessasi paistamisen puolessa välissä pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Tarkkaile uunisi lämpöä, jos uuni tuntuu paistavan liian tehokkaasti, pienennä lämpöä tai paista hieman lyhyempi aika.

VINKKI: Sinihomejuuston tilalla voit käyttää 200 g appelsiinituorejuustoa, lisää tällöin ruokaan 1-2 tl suolaa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja