Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Pipari Stollen

Pullataikinan mehevöittää tässä stollen-muunnelmassa piparkakkutaikina. Joulunaikaan maistuva pullapitko on kaunis tarjottava kahvipöytään.

Stolleniin saat makua piparkakkutaikinan lisäksi maustetuilla hedelmäpaloilla. Laita mantelirouhe, rusinat ja pilkotut kirsikat rommiin tai punssiin maustumaan.

Stollen kuuluu eritoten saksalaisten jouluun, ja se on tunnettu siellä jo 1300-luvulta. Saksalaisessa versiossa pinnalla on yleensä runsaasti tomusokeria. Stollen on hieman samantyyppinen kuin italialainen panettone.

Pipari Stollen (1 iso pitko)

3 dl:n annos pullataikinaa
1 pkt valmista piparitaikinaa (500 g)
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl rusinoita tai sukaatteja
1 dl säilykekirsikoita, punaisia ja vihreitä
2 rkl rommia tai punssia

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

raesokeria
mantelilastuja

Valmista pullataikina. Kohota. Kaaviloi kohonnut pullataikina 40 x 40 cm:n suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä.

Laita mantelirouhe, rusinat ja pilkotut kirsikat rommiin tai punssiin maustumaan. Kaaviloi sulaneet piparitaikinapalat erikseen leivinpaperin päällä yhdeksi yhtä isoksi levyksi kuin iso pullataikinalevy.

Laita ensin pullataikinalevylle maustettu hedelmämanteliseos. Kumoa päälle piparitaikinalevy leivinpaperin avulla. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Jätä sauma alaspäin.

Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Voit tehdä pintaan saksien koristeviiltoja. Halutessasi kranssin, kierrä koko rulla ympyräksi.

Voitele ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 minuuttia.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja