Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Pikkujoulujen chilikiepit

Pikkujouluaikaan täydelliset sopivat pienet suolaiset sormisyötävät syntyvät helposti torttutaikina-, voitaikina- tai lehtitaikinalevyistä. 

48 kpl

1 pkt Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

200 g chili(pippuri)tuorejuustoa
2 paprikaa
(1 chilipalko)
1 tl chilijauhetta
1–2 rkl basilikaa tms. yrttimaustetta

Huuhdo paprikat ja chili, ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja edelleen pieneksi silpuksi. Kauli sulaneita Torttu- tai Voitaikinalevyjä hieman pidemmiksi.

Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2–3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle paprika-chilisilppu ja mausteet. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla) ja nipistä hyvin rullan saumakohta kiinni kostutetuin sormin. Jätä rullatut levyt sauma alaspäin jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään.

Leikkaa kustakin rullasta 6 viipaletta ja nosta ne joko sellaisenaan leivinpaperoidulle uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10–13 minuuttia tai kunnes kiepit ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja