Omenainen ryynirieska
Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.
Ryynirieskaan käytetään suurimoita, jolloin rieskaan saada hyvä jyväinen suutuntuma.
Laita esimerkiksi lauantaina suurimot turpoamaan piimään, ja paista sunnuntaiaamuna tuoretta jyväistä rieskaa.
Tähän rieskaan voi käyttää syksyllä tehtyä omenasosetta.
iso uunipellillinen
8 | dl | rasvatonta piimää |
3 | dl | |
1 | dl | omenasosetta tai omenaraastetta |
1 | tl | suolaa |
1 | muna | |
½ | dl | |
2-3 | rkl | voisulaa tai margariinia |
Mittaa piimä ja suurimot kulhoon, sekoita ja anna turvota yön yli tai yksi vuorokausi peitettynä huoneenlämmössä. Sekoita rieskajuuren joukkoon omenasose tai -raaste, suola, muna ja jauhot.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita päälle muutama nokare voita tai margariinia. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy