Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Mustikkapiirakka sitruunatahnalla ja kookoksella

Sitruunatahna raikastaa kesäisen mustikkapiirakan.

piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm

1

pkt

Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)

Täyte:

1

dl

lemon curdia eli sitruunatahnaa

4-5

dl

mustikoita (250 g)

2

dl

kookosmaidon kermaosaa

2

munaa

1-3

rkl

sokeria

1

dl

kookoshiutaleita

Levitä sulanut pakastetaikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sitruunatahnakerros ja sen päälle mustikat (pakastemustikat jäisinä). Kookoskermaksi sopii 4 dl:n kookosmaitotölkin yläreunan paksumpi kookoskermaosa, lusikoi se käyttöön tai osta erikseen kookoskermaa. Sekoita kermaan munat, vähän sokeria ja kookoshiutaleet. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

Vinkki: Mikäli haluat enemmän hapokkuutta piirakkaan, lisää hieman musta- tai valkoherukoita. Onnistuu myös puolukoilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja