Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kukkakaali-parsakaalipiirakka

Herkuttele maukkaalla piirakalla!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm

1

pkt

Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)

Täyte:

2-3

rkl

voita

1

nippu

(puna)sipuleja varsineen

400

g

kukkakaalia (1 pieni)

400

g

parsakaalia (1 pieni)

1

tl

suolaa

1

tl

jauhettua muskottipähkinää

1

dl

tuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna

2

dl

ranskankermaa (1 tlk)

200

g

mustapippurituorejuustoa

100

g

mustaleimaemmentaljuustoraastetta

1

muna

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla pannussa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit.

Levitä piirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista tällaisena 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle. Jatka paistamista 20 - 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.

VINKKI: Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra

Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja