Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kasvisgalette

Kasvisgalette on helppo ja ruokaisa piirakka. Tämän piirakan teossa ei voi kuin onnistua! Katso resepti alta.

6–8 annosta

1 kpl Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)

Täyte:

1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli tai punasipuli
50 g pinaatinlehtiä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
150 g ricottaa
50 g parmesaania
½ ruukkua lehtipersiljaa
10 basilikanlehteä
1 tl timjaminlehtiä
1 rkl oliiviöljyä

Siirrä taikina leivinpaperin päälle sulamaan.

Viipaloi pesty kesäkurpitsa, kuori ja viipaloi sipuli, huuhtaise pinaatinlehdet. Siirrä kasvikset kulhoon, ripottele suola ja mustapippuri päälle, sekoita ja anna kasvisten raakakypsyä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä. Kaada kasvikset siivilään valumaan.

Kauli sulanut, huoneenlämpöinen taikina halkaisijaltaan noin 35 cm:n. Leikkaa piirakkataikinan reunaan 3 cm:n viillot 3–4 cm:n välein. Levitä ricotta taikinan keskelle viiltoihin asti, ripottele karkeaksi raastettu parmesaani ja yrttien lehdet juustojen päälle. Levitä kasvikset ja taita reuna kasvisten päälle.

Vedä gallette leivinpapereineen uunipellille. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Valuta tilkka oliiviöljyä piiraan päälle uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lämpimänä.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja