Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Yllättävä tapa korvata tomaattikastike ja muut lukijoiden parhaat pizzavinkit

Kysyimme Arjan Leivontanurkan lukijoilta parhaita pizzareseptejä ja -niksejä. Lue vinkeistä parhaimmat!

Arjan Leivontanurkan pizzakisaan osallistuneet lukijat paljastivat parhaimmat pizzareseptinsä ja -niksinsä! Mikä näistä on sinun suosikkisi?

"Paras vinkkini pizzaan on maustaa myös taikina itse, laitan taikinaan pizzamaustetta." Iina

"Itsellä hyväksi todettuja keinoja täydelliseen pizzaan: käytä durum-vehnäjauhoja, esilämmitä pellit uunissa (saa rapean pohjan) ja jätä taikina melko löysäksi." Annika

"Pizzapohjalle painelen 4 kpl 1-kyntisiä valkosipuleita ohuina siivuina, antaa hyvän maun ja jämäkkyyttä ohueen pohjaan." Riikka

"Pizzapohjasta saa helposti terveellisemmän korvaamalla valkoiset vehnäjauhot tummemmilla vaihtoehdoilla: puolet ruista/grahamia, puolet sämpyläjauhoa. Leivottavuus säilyy, mutta kuitua tulee reippaasti enemmän! Täytteissäkin on helppo valita terveellisempää – joskus voi jättää juustonkin jopa kokonaan pois, jos muissa täytteissä ja etenkin tomaattikastikkeessa on tarpeeksi makuja ja mehevyyttä. Pizza voi siis olla myös arkiruokaa, kun valitsee viisaasti." Kaisa

"Valuta täytteistä ylimääräiset nesteet pois. Maustettu- tai luomutomaattimurska on edullinen ja helppo pohjatäyte, kunhan vain valuttaa sen ensin kunnolla. Ja jos haluaa vähäsuolaisen, vähärasvaisemman pizzan, niin paljon mausteita, muuten pizzasta tulee mautonta. Kuullota ja mausta täytteet kunnolla, tällöin ei tarvita niin paljoa rasvaa ja suolaa." Leena

"(Ryöpättyä) lehtipinaattia, voimakasta vuohenjuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja reilusti chiliä (tai chiliöljyä lopuksi oman maun mukaan). Vie kielen mennessään. Kasvisyöjäystävilleni teen saman ilman kinkkua." Tanja

"Taikinaa kannattaa kohottaa useita tunteja jääkaapissa. Pohjasta tulee näin mielestäni pehmoinen ja maukas." Sinikka

"Vaivalloisinta muuten helpossa ja mukavassa pizzan tekemisessä on taikinan teko. Siksi kannattaa tehdä taikinaa kerralla reilu satsi ja pakastaa valmiina annospaloina. Näin pääsee seuraavalla kerralla paljon helpommalla." Anniina

"Pohjan teko on yleensä kaikista vaikeinta ja vie eniten aikaa. Pohjan voi korvata neliön muotoisilla paahtoleivillä. Niitä saa nykyään niin täysjyväisenä kuin ruista sisältävänä. Täytteet päälle ja uuniin. Takuuvarma menestys! Pitsa on myös valmiiksi jaetty yhtä suuriin paloihin." Juha-Matti

"Kun teet pellillisen, niin jaa se neljään ruutuun ja silloin voitte tehdä jokaiselle oman mielen mukaisen täytteen. Merkkaa päälle ketsupilla jokaisen kirjain, niin eivät mene palaset sekaisin vaan jokainen löytää omansa kirjaimen avulla..." Leila

"Kun haluan raikkautta pizzaan, lisään punaherukoita kokonaisina pakastettuina tai tuoreena." Kaija

"Ehdottomasti kannattaa kokeilla tomaattikastikkeen tilalle ranskankermaa." Pia

"Korvaan pizzataikinassa pienen määrän vehnäjauhoista maissijauhoilla. Teen n. 15-20 cm kokoisia pizzapohjia. Ne ovat sopivan kokoisia. Tomaattikastikkeeseen hieman kermaviiliä pehmentämään makua. Mausteet: oregano tai basilika, ripaus mustapippuria ja suolaa sekoitetaan tomaattikastikkeeseen. Mozzarellaa ja aurajuustoa. Täytteet: tonnikala, anjovis, katkarapu ja sipuli. Jos pohjia on enemmän, saatan laittaa mitä jääkaapista löytyy." Nina

"Katkarapu-parsa pizza (1 iso reilunkokoinen pizza)

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl vettä
Täyte:
30 g tuorejuustoa aurinkokuivattu tomaatti
5 kpl keitettyä vihreää parsaa
100 g katkarapuja
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
4–5 kpl kirsikkatomaatteja
50 g vuohenjuustoa 
50 g emmental juustoraastetta
oreganoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi.
2. Kauli taikina pyöreäksi leivinpaperin päälle. Käytä jauhoja apuna.
Levitä tuorejuusto pizzapohjan päälle.
3. Sulata katkaravut ja puristele liika neste pois. 
4. Laita pizzapohjan päälle parsa, katkaravut, puoliksi leikatut kirsikkatomaatit ja valkosipuli.
5. Laita vuohenjuusto viipaleina, ripottele päälle vielä juustoraastetta ja oreganoa.
6. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia." Tuulikki

"Teen aina pizzan ruistaikinapohjaan. Päälle laitan kanaa, aurajuustoa, raejuustoa, ananasta ja herkkusieniä." Anna

"Pizzan paistaminen niin kuumassa kuin mahdollista, niin että mielellään rautainen alusta on ollut uunissa keräämässä lämpöä n. 30 minuuttia. Tällöin pohjasta tulee erityisen rapea, eikä pizzaa tarvitse hautoa uunissa montaa minuuttia." Esa

"Laitan suurimman osan juustosta (emmental) tomaattikastikkeen päälle. Näin pintaan ei tule kovaa kuorta, joka estää täytteiden ja pohjan kypsymisen. Ja pohjaan durumjauhoja!" Sari

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja