Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Yleinen moka voi pilata rakenteen: Ethän voitele joulutorttuja kananmunalla ennen paistamista?

Moni kotileipuri elää siinä harhauskossa, että joulutortut tulisi voidella ennen paistamista kananmunalla. Tämä työvaihe kannattaisi kuitenkin jättää välistä. 

Tiesitkö, että pakastetaikinasta valmistettuja joulutorttuja ei tulisi koskaan voidella kananmunalla?

Tämä siitä syystä, että kananmuna tukkii taikinan huokoset, jolloin tortut eivät kohoa uunissa toivottuun tapaan. Tällöin taikina ei paisu uunissa varsinkaan taitekohdista ja jää ikävän littanaksi.

Itse tehty taikina kaipaa voitelua, kaupan valmistaikina ei

Miksi monet sitten luulevat, että tortut tulisi voidella?

Syy on ymmärrettävä: ennen vanhaa kaupoissa ei myyty valmiita pakastetaikinoita, jolloin tortut oli valmistettava alusta alkaen itse. Jos taikinan valmistaa itse, kannattaa tortut ehdottomasti voidella!

Oletko jo kokeillut tämän joulun hittiä, lumihiutaletorttuja? 


Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja