Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Villi leopardikakku on uskomaton ilmestys – älä anna pilkkujen pelottaa!

Jos värit ja eläinkuosit miellyttävät silmääsi, yllätä vieraasi näyttävällä leopardikakulla. Katso ohjeet videolta!

Sateenkaaren värejä ja leopardikuosi – tämä kakku ei päältä päin näytä kovin yksinkertaiselta valmistaa, mutta todellisuudessa se on yllättävn helppoa. Työvaiheita tosin on melkoisen monta.

Tarvitset noin 1,4 litraa vaniljaista kakkutaikinaa, noin 1,4 litraa vaniljakuorrutetta sekä elintarvikevärejä – viisi valitsemaasi väriä sekä musta.

Tee näin:

1. Jaa kakkutaikina seuraavasti: noin 9 dl (sellaisenaan), noin 2 dl (mustaa), 0,5–1,2 dl (x5 jokaista väriä varten). Värjää taikinat ja laita taikinat sitten pursotinpusseihin.
2. Levitä kakkuvuoan pohjalle tasaisesti ohut kerros taikinaa.
3. Piirrä mustalla värillä viisi ympyrää sisäkkäin pohjan päälle.
4. Pursota värillistä taikinaa suoraan mustan värin päälle, yhtä väriä per ympyrä.
5. Käy jokainen ympyrä läpi pursottaen päälle vielä mustaa taikinaa.
6. Täytä värjäämättömällä taikinalla tyhjät raot ympyröiden välillä. Pursota taikinaa myös ympyröiden päälle.
7. Kypsennä kakkua noin 20–25 minuutin ajan.
8. Toista kohdat 1–7 vielä kaksi kertaa, jotta sinulla on kolme kerrosta kakkua.
9. Kun pohjat ovat jäähtyneet, laita pohjat päällekkäin, ja laita väleihin kuorrutetta.
10. Värjää loput kuorrutteesta elintarvikeväreillä samaan tapaan kuin teit taikinankin kanssa. Laita värjätyt kuorrutteet pursotinpusseihin.
11. Pursota eri väreillä kakun ympäri kaksi kerrosta per väri.
12. Tasaa reunat lastalla. Kuorruta kakun päällinen samaan tapaan.
13. Anna kuorrutteen kovettua ja piirrä sitten mustalla värillä epätasaisia, mustia rinkuloita eli leopardin pilkkuja.
14. Säilytä kakkua jääkaapissa, jossa se säilyy 2–3 päivää.

Katso Cookies Cupcakes and Cardio -sivuston videolta tarkemmat ohjeet kakun valmistukseen:


Lähde: Expressen

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja