Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vieläkö raparperi pukkaa uutta vartta? Pyöräytä herkullinen piirakka tällä reseptillä

Raparperi on tunnetusti alkukesän herkku. Jos raparperin kehittyvät kukkavanat poistetaan kasvukaudella, rapaperi kasvattaa toisen sadon elo-syyskuussa.

Makumatka alkukesään syntyy pyöräyttämällä kahvipöytään perinteisen raparperipiirakan rahkaisella täytteellä.

Piirakkapohja:

1 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl juoksevaa margariinia tai voita

1 dl kermaviiliä tai jogurttia

Täyte:

5 dl raparperin varsia viipaloituna

1 tlk maitorahkaa (250 g)

1 tlk ranskankermaa (1,2 dl)

0,5–1 dl vaniljasokeria

2 kananmunaa

Kauramuru:

50 g voita tai margariinia

0,5 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita

Valmista taikina ohjeen mukaan tai käytä valmistaikinaa. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Kuori raparperit ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita rahka, ranskankerma, sokerit ja munat sekä raparperiviipaleet ja levitä piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia.

Valmista pohjan paistumisen aikana kauramuru: sulata voi pannulla, lisää sokeri ja kaurahiutaleet. Anna paahtua vain hetki ja ota pois levyltä. Ripottele puolikypsälle piirakalle ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia, kunnes muruseos saa kauniin värin.

Vinkki! Piirakkaan voi käyttää myös syksyn ensimmäisiä omenoita tai alkukesästä pakastettua raparperia.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja