Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vastustamaton herkku! Kardemumma maustaa kevään ensimmäisen raparperipaistoksen

Raparperikausi on jälleen täällä! Upota kevään ensimmäiset raparperit tähän nopeasti valmistuvaan paistokseen. 

Raparperipaistos on takuuvarma herkku, joka valmistuu nopeasti vaikkapa yllätysvieraille. Kun tarjoilet tämän kardemummalla maustetun herkun hyvän jäätelön tai vaniljakastikkeen kera, suosio on varmasti taattu. 

Helppo raparperipaistos (4 annosta) 

500 g raparpereja kuorittuina ja pilkottuna
0,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa jauhettuna
0,5 tl suolaa
2 tl perunajauhoa

Kuorrute:

75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
0,5 dl kaurahiutaleita

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa raparperiviipaleet, sokeri, kardemumma, suola ja perunajauhot. Kaada pienen piirakkavuoan tai muun uunin kestävän vuoan pohjalle. 

Valmista kuorrute. Nypi vehnäjauhot ja sokeri pehmeän voin joukkoon. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja levitä seos raparperien päälle. Paista uunissa noin 25 minuutin ajan ja tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Lisää herkullisia reseptejä raparperista: 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja